Current

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Madensuyu
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY073CD
Releasedatum:09.02.2018
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.It's upon
2.One more time
3.A current
4.Rag
5.It comes along
6.The flood the flow the roar
7.Breathe, sail on
8.Ill timed
9.The ravel
10.8 by pieces

Perscommentaren

"Op een ep en drie elpees testten Stijn lode De Gezelle en Pieterjan Vervondel hun danig begrensde instrumentarium [..] (ot de laatste vezel op kracht en elasticiteit, wat telkenmale veel spannender scheen dan ongevraagd een staalkaart krijgen van de nieuwste studiotrucs. De titel van deze vijfde plaat slaat op panta rhei, Grieks voor 'alles stroomt', oftewel: het constante én constant veranderende der dingen. Ook aan dat idee geeft Madensuyu woelig en schuimend gestalte." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 07.02.2018, p.45

"De Gezelles gitaar, die soms Sonic Youth-vals was gestemd, is doodleuk vervangen door een Philip Glass-achtige piano. Maar wel één die in 'One More Time' zo vet probeert te klinken als de gitaar in 'Thunderstruck' van AC/DC." (****)
(gvn), Humo, 06.02.2018, p.167

"Op Current is het brede spectrum aan onstuimige, meeslepende, even speelse als tegendraadse ideeën gebleven. Alleen was het duo voorheen met slechts zes snaren iets gemakkelijker in het hokje postpunk te proppen. Nu komen daar dus wonderlijke, klassiek aandoende pianopartijen bij. Als Vervondel even pauzeert, horen we verstilde momenten van schoonheid. Als hij terugkeert - vol Red Bull - sleept hij zijn collega mee in de strijd der volkeren tegen alles wat ook maar een beetje naar vervlakking ruikt. Meesterlijk avontuurlijke Belgen met een klavier, er kunnen er nìet genoeg opstaan."
Willem Jongeneelen, OOR 2018/04, april 2018, p.74