Java

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Dijf Sanders
Label(s):De Werf
Label code:150
Releasedatum:08.12.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Jazz, Wereldmuziek, electronica

Track-info

1.Akim
2.Kaster
3.Calunpung
4.Bandung
5.Susukan
6.Jaipong
7.Banyumas
8.Cibeusi
9.Teguh

Perscommentaren

"Sanders verzamelde op Java field recordings, registreerde er lokale muzikanten, speelde zelf een streepje mee en schakelde krekels in als percussionisten. Terug in Gent zette hij met het verzamelde werk een bijzonder plaatje in elkaar" (...) "'JAVA' is dankzij Sanders' muzikale en compositorische talent veel breder inzetbaar, en op de single `Jaipong' kan met de nodige bereidwilligheid zelfs een westers dansje gepleegd worden. T.C. Matic speelde ooit 'Le Java', maar 'JAVA' is Belpop zoals we die nog niet kenden." (****1/2)
Jurgen Beckers, Humo, 28.11.2017, p.166

"En zo ontspruit Bollywood aan de Leie, weergalmt gamelanpercussie tussen de drie torens en wordt de Vlasmarkt het toneel van een collectieve regendans. Sanders arrangeert en manipuleert zijn bronmateriaal met de nodige eerbied, maar distilleert het middels sampler en keyboards tot een fris, smakelijk en bijwijlen verkwikkend kopje muzikaal goud." (****)
Jonas Boel, Focus Knack, 06.12.2017, p.45

"Begin dit jaar trok de naar Gent uitgeweken Bruggeling Dijf Sanders twee weken rond op het Indonesische eiland Java om er veldopnames te maken. Uit het verzamelde materiaal distilleerde hij de plaat Java, een pareltje vol exotica en tropische triphop." (****)
Sasha Van der Speeten, De Morgen, 01.12.2017, p.20

"Op 'Moonlit Planetarium' werd duidelijk dat hij als soloartiest graag in psychedelische sferen vertoeft. Die trance steekt ook op ‘JAVA’ de kop op. Het traditionele Javaanse instrumentarium, met zijn citers en xylofoonachtige slaginstrumenten, werd thuis in de studio met eerbied verwerkt door de muzikanten van Black Flower"
Tom Peeters, De Tijd, 01.12.2017, p.11