Future Primitives

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Van Jets
Label(s):Sony Music Entertainment Belgium
Releasedatum:27.10.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.21st century boys
2.Boy to Beastie
3.New droogs
4.Day on clouds
5.Too many smokes
6.Ready made wild life
7.Bang!
8.Fiction vs. fiction
9.Rewild
10.Business

Perscommentaren

"'Future Primitives' knettert van de elektriciteit ('21st Century Boys'!), swingt als een geil beest ('Bang!') en bevat enkele van hun beste songs in jaren ('Too Many Smokes', 'Rewild')." (***1/12)
Jurgen Beckers, Humo, 24.10.2017

(...) "op hun vijfde album tonen de Oostendenaren zich meester van hun niche, met glamrock die afwisselend sexy en bruut is." (...) "Naar de absolute legendestatus zal ook dit album The Van Jets niet katapulteren. Maar ze verlengen hiermee wel hun abonnement op de vaderlandse podia – ze krijgen zelfs korting." (****)
Nick De Leu, De Standaard, 02.11.2017, p.DS2-6

"Uitgelaten gildebroeders van de pop zijn de Oostendenaren nog steeds, maar sinds Welcome to Strange Paradise (2015) storten ze hun in
elektro, rock en een lepeltje hiphop gemarineerde songs ook graag in een apocalyptische kladderadatsch." (...) "slepender en grimmiger werk, dat misschien wat meer luisterbeurten behoeft om zich uiteindelijk als potent en opwindend te outen." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 08.11.2017, p.47

"Op dit vijfde album tonen Johannes Verschaeve en zijn gevolg zich almaar meer beslagen in het brouwen van catchy songs. De sexy single ‘Boy to Beastie’ wijst de weg naar een pittig potje powerpop, op smaak gebracht met wat gestileerde glamrock en verbasterde hiphopgrooves."
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 28.10.2017, p42

"De vijfde van The Van Jets pikt de draad op waar de vierde die liet liggen. Lees: zelfs in een wereld die naar de kloten gaat, is het nooit te laat voor een stevig – komt ie – verzjetje." (...) "een poel van contrasten. Riffs klinken geolied én hoekig, de ritmes spelen leentjebuur bij hiphop en op giftige nummers als Day On Clouds zalft Verschaeve met gladde refreinen." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 07.11.2017, p.20