Warhaus

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Warhaus
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASR1010CDX
Releasedatum:03.10.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Mad world
2.Love's a stranger
3.Well well
4.Control
5.Dangerous
6.Bang bang
7.Everybody
8.No such high
9.Kreusch
10.Fall in love with me

Perscommentaren

"andermaal levert hij een verzameling songs af die de dandyeske pose overstijgt. Met dank ook aan vriendin en muze Sylvie Kreusch, die bij momenten weer sensueel in Devolderes nek komt hijgen. Wezenlijke verschillen met de vorige zijn er niet, maar Warhaus is, met al zijn koortjes, blazers, strijkers en Dr. John-achtige voodooritmes, wel weer een fijn staaltje fakejazz. Smells funny!" (****)
Michael Ilegems, Focus Knack, 11.10.2017, p.45

"Maarten Devoldere boomt door op het Cohen/Cave/Gainsbourgachtige elan van We fucked a flame into being, maar ontdoet zich van de sérieux. In plaats daarvan zet Devoldere een zotskap op" (...) "op Warhaus prijken enkele veredelde bkantjes waarvoor het meer meticuleuze Balthazar zijn neus zou ophalen. Maar als vluggertje kan dit tellen." (****)
Nick De Leu, De Standaard, 18.10.2017, p.DS2-6

"Sensuele pop noir waarin bezwerende voodooritmes en croonerjazz om de hoek loeren." (...) "fijn plaatje dat de verrijzenis van Balthazar prompt minder dringend maakt." (8/10)
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 21.10.2017

"Hoor hoe Love’s a Stranger zich weer in je slakkenhuis nestelt, hoe oosterse klanken Control doen heupwiegen, hoe je in de titeltrack opnieuw de diepe brom van Leonard Cohen meent te horen… Veel blijft op dit tweede Warhaus-album bij het oude, en dat is maar goed ook." (****)
Stef Van Woensel, Het Nieuwsblad, 12.10.2017

(...) "alles wat al lekker zat op ‘We Fucked a Flame into Being’ lekker laten zitten op de titelloze tweede: donkere plingplong, percussie als aarzelend schaapje aai, overspelige blazers, en de stemmen – die van Maarten Devoldere, en die van steeds-minder-op-de-achtergrondzangeres Sylvie Kreutsch. In ‘Everybody’ klinken ze als She & Him." (***1/2)
(jm), Humo, 17.10.2017, p.167

"Warhaus is minstens zo spannend als zijn donker-romantische voorganger. Als een jonge Leonard Cohen maakt Devoldere - gezegend met eenzelfde rokerige basstem - poëzie van liefde, erotiek en seks" (...) "Met 'Warhaus' dingt Devoldere naar een topnotering in de eindejaarslijstjes."
Tom Springveld, OOR 2017/10, oktober 2017, p.91