Colossus

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Triggerfinger
Label(s):Mascot Records
Label code:M75312
Releasedatum:25.08.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Colossus
2.Flesh tight
3.Candy killer
4.Upstairs box
5.Afterglow
6.Breathlessness
7.That'll be the day
8.Bring me back a live wild one
9.Steady me
10.Wollensak walk

Perscommentaren

"Colossus is een spreidstand: energiek maar ook experimenteel en vooral tuk op nieuwe ideeën." (...) "Colossus [..] mikt op goeie songideeën zonder de krachtige energie te verliezen waarvoor de band bekendstaat. Het werkt: we verliezen onszelf moeiteloos in de riffs van 'Breathlessness' en 'Wild one', en horen tegelijk de melodische ­variatie. Internationale klasse."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.DS2-6

"Strakker dan een jonge hertenreet: zo klinken ze al vier platen en daar doet de recente uitbreiding geen afbreuk aan, integendeel." (...) "Je hoort overal hun kenmerkende twang, maar bij elke beluistering komen er meer schakeringen en nieuwe texturen naar boven." (...) "Mijn God, wat een plaat."
(mc), Humo, 22.08.2017, p.166

"De songs zijn enkele van de spannendste die Ruben Block al neerpende, maar zoals steeds komt de intrinsieke kracht uit het samenspel met Mario Goossens en Lange Polle. Deze plaat toont Triggerfinger als meer dan een uit de kluiten gewassen powertrio. Of wat dacht u van de spookhuis-riedel 'Steady Me'? Bevreemdend, beklijvend."
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 22.08.2017, p.18

"Triggerfinger gooit het over een andere boeg, maar in tegenstelling tot die hoes heeft dat allesbehalve een gedrocht van een album opgeleverd." (...) "Triggerfinger ging niet eerder zo breed. We horen glamrock in Bring Me Back A Live Wild On (te omschrijven als Mud meets T-Rex meets Mott The Hoople), terwijl Freddie Mercury met het ritmisch sterke That'll Be The Day hele stadions mee had laten klappen. Voeg daaraan toe dat 'Wollensak Walk' klinkt als een outtake van de soundtrack van een nog te ontdekken western van Sergio Leone en u begrijpt dat van het plegen van overspel binnen dit nieuwe huwelijk met Mitchell Froom niemand wakker lìgt."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/08, augustus 2017, p.79