Cluster

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):An Pierlé
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB478CD / 941.B478.022
Releasedatum:12.05.2017
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock

Track-info

1.The golden dawn
2.Huntifix
3.Bedroom dust
4.It's like
5.We gravitate
6.Road to nowhere
7.Sovereign
8.Monkey

Perscommentaren

"Het orgel van de Sint-Jacobskerk wordt in de handen van organist Karel De Wilde een omineus monster waar Ans liederen bij passen als Nicole bij Hugo. Ik vind dit een prachtig plaatje, beste popkids. Subtiel, geschakeerd, klinkend als een klok dankzij de vaardige handen van producer Koen Gisen." (****)
(mc), Humo, 16.05.2017, p.174

"Pierlé zingt zwaar symbolische en vaak donkere gedachten over valse verleidingen en verslavingen, over vertrouwen en eenzaamheid, zonder dat je greep krijgt op wat ze concreet ‘ziet’. Soms is het album wat megalomaan, zoals in ‘Monkey’, maar altijd gaat ze voor erg persoonlijke muziek." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 10.05.2017, p.DS6

"Huntifix is alles wat u van Pierlé verwacht - beetje gek, tamelijk spookachtig, maar beklijvend -, voor Bedroom Dust had Kate Bush graag een vette duit neergeteld. Alweer een hoed af voor Pierlés partner in crime Koen Gisen. De producer weet om te gaan met lomp gewicht en houdt de bombast mooi in balans." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 13.05.2017, p.40

"een dijk van een album" (...) "anders dan de op het vorige album vaak zo groteske klanken van het Gentse Sint Jacobsorgel is er nu ook veel ruimte voor haar in topvorm verkerende band." (...) "Hemels blijft haar stem en de inzet van blazers, terwijl de sterke ritmesectie stuwend tussen sfeer en melancholie door blijft manoeuvreren. Pierlé klonk ook zelden zo verleidelijk" (...) "Godallemachtig, als er wekelijks bij ieder kerkorgel zulke indringende muziek gemaakt zou worden, zou je bijna overwegen fervent kerkganger te worden."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/06, juni 2017, p.94