Sciencing

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Millionaire
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY 063CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:19.05.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.I'm not who you think you are
2.Under a bamboo moon
3.Love has eyes
4.Guru's feet
5.Silent river
6.Back in you
7.Wastelands
8.Little boy blue
9.Bloodshot
10.L'homme sans corps
11.Busy man
12.Visa running

Perscommentaren

"Het duurt een luisterbeurt of drie voor we ons herinneren dat ook de vorige twee Millionaire-platen hun kleurenpalet slechts gaandeweg prijsgaven, maar eens volledig ontvouwd, groeiden ze uit tot een bescheiden verslaving. Dat is - de Heer zij geprezen – met 'Sciencing' niet anders." (...) "'Sciencing' is een plaat die je veel en hard moet opzetten en die zichzelf een handje helpt: hoe meer je hem hoort, hoe harder je 'm gaat zetten." (****1/2)
Charlie De Keersmaecker, Humo, 23.05.2017, p.174

(...) "een al even kronkelige, in schemer badende plaat voortgebracht, waarin men ook als luisteraar aanvankelijk op de tastzin is aangewezen. I’m Not Who You Think You Are en Under a Bamboo Moon rollen de loper uit naar een broeierig oord van voodoo en bezetenheid. De drumpatronen zijn slepend maar onverzettelijk, funk en rock stoeien er naar Jimi Hendrix’ voorbeeld, een snerpende gitaarsolo danst voor een transparant gordijn van synths." (...) "Hoe donker en extravagant Sciencing eerst ook mag lijken, uiteindelijk is het de veelkleurige vurigheid ervan die blijft hangen." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 17.05.2017, p.44

"De gitaren zijn minder in prikkeldraad gewikkeld dan vroeger, maar spuien psychedelische solo’s en kosmische funk. Vanhamel stoeit met sixtiespop à la Danger Mouse,
kruipt in de baarmoeder in ‘Back in you’ en wiegt zich rond twee noten in trance met de voodooblues ‘Little boy blue’." (...) "Dit is Millionaire, but not as you know it. Wat een weelde." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 19.05.2017, p.D3

"De groove is terug, al lijkt Sciencing in weinig op wat eraan voorafging" (...) "Naast funky passages, neo-psychedelica, dreampop, smerige indierock, elektronica en voortdenderende ritmes is er veel aandacht voor subtiele details in tracks over verwoesting, vertwijfeling, het herontdekken van de liefde en het herpakken van jezelf." (...) "er gebeurt veel en niet alles is radiovriendelijk of toegankelijk, maar de conclusie mag luiden dat de vroegere wonderboy Vanhamel het gelukkig wel weer allemaal dik voor elkaar heeft. Champagne!"
Willem Jongeneelen, OOR 2017/05, mei 2017, p.80

"Sciencing klinkt op zijn hevigst even energiek als het debuutalbum, elders wordt de sfeer zwoeler en overheerst funk of is de onderhuidse spanning voelbaar." (...) "Je hoeft niet diep te graven om te merken dat Vanhamel de afgelopen vijftien jaar allerlei muziekgenres als een spons heeft opgezogen. En wie toch met dat graven begint, hoort onder dat brede palet echo's van een spirituele zoektocht die - enkele maanden na Soulwax - Vlaanderen de tweede uppercut van 2017 bezorgt." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 20.05.2017, p.50

"Nu al dé Belgische rockplaat van het jaar." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 16.05.2017, p.21