Old dreams new planets

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):STUFF.
Label(s):Sdban
Label code:SDBANUCD03
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:28.04.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):electronica, Jazz

Track-info

1.Slug
2.Strata
3.Colibri
4.Delta
5.Fulina
6.Galapagos
7.Spinning leaf
8.Axlotl
9.Vault

Perscommentaren

"Het veelvuldig bekroonde en bejubelde Gents-Antwerpse Stuff heeft zijn tweede langspeler klaar, en hun symbiose van funk, jazz, electronica en instrumentale hiphop is er zowaar op vooruitgegaan. Bevestiging? Bevestiging." (****)
Jonas Boel, Focus Knack, 26.04.2017, p.48

"De tweede van STUFF. haakt onverdroten in op de door hiphop aan - gezwengelde elektronica die de band in zijn DNA heeft. Daarmee overstijgt de Gents-Antwerpse groep alle verwachtingen." (...) "Wat is Old Dreams New Planets? Een collectie briljante kapotte muziekjes. Een onafhankelijkheidsverklaring. Een trampolinesprong door het glazen plafond. Een hunkering met de blik op oneindig? Dat alles, ja. Maar vooral: méér." (****)
Sasha Van der Speeten, De Morgen, 26.04.2017, p.18

"Geen idee voorts welk etiket op die swingende STUFF.-mix te plakken valt. Tedere Battles? Sputterende Tortoise? Gedrogeerde
Squarepusher? Vegetarische Plaid? Kan het u eigenlijk wat schelen? STUFF. swingt, vonkt en rent z’n eigen staart achterna, gewoon omdat het kan, en dat mag ruimschoots volstaan." (****)
(kt), Humo, 02.05.2017, p.201

"Old Dreams New Planets [overstijgt] het niveau van hun al knappe debuut en steekt meer richting in hun zo moeilijk benoembare sound." (...) "Live en op plaat neemt STUFF. je mee op een trip langs experiment, schoolse kunde en spelplezier. Galapagos is eightieshouse in een kil jasje, Colibri even frivool als de naam doet vermoeden. De vergelijking met Flying Lotus is nooit veraf" (*****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 29.04.2017, p.41

(...) "helemaal uit het niets komt deze symbiose van 1azz, funk en elektronica niet. Wel doen de mannen er compleet nieuwe dingen mee." (...) "moderne instrumentale variant op freejazz, fusion, electrofunk en ambientdub van wereldklasse."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/05, mei 2017, p.80