Bounce back

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Chantal Acda
Label(s):Glitterhouse Records
Releasedatum:21.04.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Fight back
2.Notice
3.I need you to go
4.Bounce back
5.Endless
6.Our memories
7.Stay
8.These terms
9.Valis

Perscommentaren

(...) "een serie intimistische miniatuurtjes waarin eerlijkheid primeert op perfectie. Producer Phill Brown (Talk Talk) houdt het klankbeeld warm en helder en mijdt gratuit effectbejag, ten voordele van subtiele gitaarweefsels, inventief drumwerk, statige bugelfrasen en verfijnde elektronica. Veerkracht van het behoedzame type." (****)
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 19.04.2017, p.45

"Het is bij [Talk Talk-bezieler Mark Hollis] dat ‘Bounce Back’ met zijn ijle arrangementen en een overschot aan muzikale ademruimte het dichtst aansluit, en ook al is Acda Hollis niet, de negen kleinmenselijke verhaaljes die ze hier serveert, zijn samen het beste wat we van haar al te horen kregen." (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo, 02.05.2017, p.201

"De zangeres lijkt wel een magneet. Zo speelt ook de Amerikaanse jazzmuzikant Bill Frisell (deze zomer te gast op Jazz Middelheim) gitaar, en is de mooie hoesfoto van voormalig Studio Brusselpresentatrice Libelia De Splenter. En haar Britse producer Phil Brown had mee de hand in de meesterwerken van Talk Talk. Zoveel mensen ten dienste van één mooi kunstwerkje: Acda mag dan liever fluisteren dan luid roepen, achter Bounce Back zit een dame met een duidelijk doel." (****)
Stef Vanwoensel, Het Nieuwsblad, 20.04.2017, p.21

"Sinds een paar jaar verschijnen de albums van de vanuit Vlaanderen opererende Brabantse via Glitterhouse wereldwijd. Dat is niet alleen terecht vanwege haar prachtige stem en weloverwogen woorden, Chantal is ook een meester in het vinden van muzikale geestverwanten" (...) "Chantal Acda blijft ook nu volledig zichzell al is de dynamiek en reikwijdte van producer Phil Brown (Talk Talk, Mark Hollis) weer wat groter. Bounce Back staat vooral voor ingetogen terugveren. 'Hear a silence we all know'. Mondje dicht en album op repeat."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/04, april 2017, p.75