Melodium Rag

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Tiny Legs Tim
Label(s):Sing My Title
Label code:SMT 007
Releasedatum:03.02.2017
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Blues & Roots
Taal:Engels

Track-info

A1.Religions serve the Devil well
A2.Hard to admit
A3.Death letter
A4.Love is worth a fight
A5.Evil
A6.Melodium Rag
B1.Hardcore Blues
B2.Little bit of lovin'
B3.Happiest man in town
B4.Second round
B5.Down to this
B6.Victory

Perscommentaren

"Tiny Legs Tim wordt gewaardeerd om zijn fingerpickin’ gitaarstijl en zijn soepele stem: kwaliteiten die op dit rauwe album perfect gedijen. Meer nog waarderen we de urgentie in zijn muziek, die nooit klinkt alsof ze erfgoed is." (...) "Met harmonicaspeler Steven Troch naast zich geeft de zanger levendig en tijdloos gestalte aan universele emoties." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 01.02.2017, p.D9

"'Melodium Rag' [klinkt] alsof ze werd opgenomen aan de oevers van de Mississippi, de voeten diep in muddy waters. Authentieke bottleneckblues,
bijgestaan door een roestige mondharmonica. ‘Hard To Admit’ heeft iets van Hank Williams op z’n vrolijkst, ‘Evil’ had van John Lee Hooker kunnen zin, ‘Death Letter’ ís van Son House." (...) "Sterk werk, maar toch ook een héél klein beetje raar." (***)
Jurgen Beckers, Humo, 07.02.2017, p.175

"Voor authentieke blues die qua vorm en intensiteit vaak een kleine honderd jaar oud lijkt, moet je bij Tiny Legs Tim zijn. Dat er één cover op staat (Death Letter van Son House) valt amper op, want ook de eigen blues-, folk-, en ragtimesongs van deze Gentenaar lijken naast de Mississippi ontstaan."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/03, maart 2017, p.94