Stuck in the status quo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Stef Kamil Carlens
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB468CD / 941.B468.022
Releasedatum:10.03.2017
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.The journey will be long
2.Empty world
3.I'm going away
4.Dream blues
5.After I'm gone
6.Stuck in the status quo
7.The longing stay inside
8.Going home

Perscommentaren

"Hij experimenteert met harmoniezang, zoekt een evenwicht tussen zijn bluesy gitaarspel en zijn stem, verrast soms door zoete akkoorden en ritmische onrust te verbinden. Die combinatie is zijn identiteit: ze bloeide nooit eerder zo rijp open." (...) "Elke song is een wereldje op zich. Je kan Joni Mitchell horen in de melancholische opener 'The journey will be long' - een scherpe aanval op onze dubbele moraal. Je kan Paul Simon horen in 'Stuck in the status quo', een trio van persoonlijke anekdotes. In het fraaie 'Dream blues' is het smullen van de mooi gevonden akkoordenwissels en onverwachte effecten. Ook instrumentaal valt er wat te beleven. (...) "Het album trekt de luisteraar in een eigen wereld binnen, prikt illusies door en troost daarna weer, zet humor over de eigen begrafenis naast verdriet om verloren vrienden. Warme plaat." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 04.03.2017, p.7

"Stef Kamil Carlens (46) heeft zijn nieuwe, móóie plaat `Stuck in the Status Quo' genoemd. Ze kan dus niet vollédig over hemzelf gaan, want variatie en evolutie zijn de pilaren waarmee Carlens zijn kerkjes stut." (****)
Jeroen Maris, Humo, 28.02.2017, p.160

"Wat spreekt die albumtitel de inhoud tegen." (...) "Het zijn mooi gearrangeerde liedjes die, met flarden afropop, folk en vooral blues, genoeg afwijken van het versleten popmuziek-model. Carlens vertelt mooie, persoonlijke verhalen over de wereld van vandaag - afscheid, het zoeken naar houvast, empathie - maar maakt die nooit drammerig." (...) "We wisten niet dat we deze gevoelige Antwerpenaar zo gemist hadden." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 11.03.2017, p.50

"Stuck In the Status Quo is alles wat je verwacht van SKC: kleurrijk, dansend tussen intensiteit en rust en gedrapeerd met woorden die door de huid krabben." (...) "Een favoriet plukken? Lukt niet. Tenzij misschien het rokerige Dream Blues. Of Going Home dat Stef Kamil schreef voor Jane Birkin met Gainsbourg in het achterhoofd. Maar kiezen is verliezen. De eerste SKCplaat is prachtig in z’n geheel, sterk in intentie." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 11.03.2017, p.41

"Het zijn de soul, de ritmes, die karakteristiek de hoogte ìn vliegende stem en de woorden van Carlens die je hier raken, bij de strot grijpen, mee doen wiegen of diep ontroeren. Droomblues." (...) "Mooie liedjes!"
Willem Jongeneelen, OOR 2017/03, maart 2017, p.81