Nada

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Daan
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB460CD
Releasedatum:18.11.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Friend
2.Wrong heart
3.Nontrol
4.Damaged goods
5.Temptation
6.Seven lives
7.King of nothing
8.Blurred
9.Wheel
10.Fermavida
11.Forever man
12.Propellor
13.Tormenta
14.Bala perdida

Perscommentaren

"De sobere vibe en intimistische croon op Nada herinneren soms aan de American Recordings van Johnny Cash. Maar tegelijk legt de zanger elektronische accenten, stoeit hij met repetitieve grooves en ‘gevonden geluiden’ en lonkt hij naar Morricone. Adieu, kitsch: dit is zonder meer de beste Daan in jaren." (****)
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 23.11.2016, p.43

"Sommige landschappen zijn te mooi voor muziek, merkte Daan Stuyven in Catalonië. Opmerkelijk genoeg leverde datzelfde zuiderse decor hem juist heel wat fraaie songs op." (...) "Daan klinkt meestal bedachtzamer, en hengelt minder opzichtig naar die wurm in uw oor." (...) "Daan heeft zich duidelijk uit de naad gewerkt op Nada. Zichzelf binnenstebuiten gekeerd en uitgeschud, zichzelf ontdaan van 'sugared sarcasm'. Waarvoor hulde." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 17.11.2016, p.21

"Wat u ook vindt van Daan, hij kan songs schrijven en ze met veel geduld samen met anderen arrangeren." (...) "In theorie was `Nada' nergens ons ding. Maar kijk eens: hoed af!" (***1/2)
(gvn), Humo, 15.11.2016, p.174

"In het repetitieve karakter van de muziek en de strakke cadans van de teksten zit een jachtigheid die mooi contrasteert met de soms warme en soms vervreemdende electronica." (...) "Daan vat een aantal persoonlijke twijfels in mooie teksten over zijn hoge nood aan duidelijkheid en begrip. Van zijn ‘sugared sarcasm’ wil hij af, het ‘perfect nothing’ boeit hem niet. Alles hebben wat je kan krijgen, maar niet wat je wil: dat is ‘nada’. Een diepere plaat dan je zou denken." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 16.11.2016, p.D8

"De kameleon hecht zich deze keer vast aan de droge ondergrond van Catalonië en pompt er gewichtige, soms rusteloze songs uit zonder ooit nerveus te klinken." (...) "Hoe graag we Housewife ook horen, de slimme schrijver in Daan mag er best wezen." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 17.11.2016, p.23

"Geïnspireerd door het landschap, de warmte, het loslaten van de controle, het ongrijpbare of de liefde voor het gebrokene. Typisch Daan, maar zonder drang naar hits."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/02, februari 2017, p.92