Echo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bazart
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB459CDX - 941.B459.022
Releasedatum:11.10.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, nederlandstalige pop, electronica
Taal:Nederlands

Track-info

1.Echo
2.Chaos
3.Tunnels
4.Lux
5.Nacht
6.Goud
7.Kloon
8.Open
9.Voodoo
10.Zonder

Perscommentaren

"Het is net alsof de groep met singles als ‘Goud’, ‘Tunnels’ en ‘Echo’ de grootst gemene deler van de Vlaamse muzieksmaak heeft gevonden." (...) "Op Echo hoor je een groep die nog steeds durft experimenteren" (...) "Verder klinkt de plaat verrassend genoeg meer beheerst en ingehouden dan hun liveshows, al was dat laatste wellicht onvermijdelijk. De nieuwe songs doen hun voordeel met atmosferische synths, bitterzoete overpeinzingen en slome r&b." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 01.10.2016, p.18

(...) "[De] hoge verwachtingen worden op Echo moeiteloos ingelost en Goud blijkt geen toevalstreffer. Chaos is zowaar nog vele malen beter. De melodie, het ritme, de meerstemmigheid, de sfeer, de productie, de boodschap, alles maakt dit tot de sound van 2016. Wederom dankzij topproducer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhaus), bijgestaan door dat andere wonderkind, Oliver Symons (Warhola). En in het Nederlands." (...) "Bazart zal minstens even lang meegaan als Oscar & The Wolf, al heeft die groep een voorsprong van een paar jaar. Bazart is ook een nachtdier en levert nu alvast een album af dat moeiteloos met dat van hun bevriende Wolf kan wedijveren."
Willem Jongeneelen, OOR, November 2016, p.79

(...) "Het is pas ná de passage van ‘Goud’ dat ‘Echo’ overtuigt. ‘Kloon’ pikt doordacht in op de persona die Terryn in het spervuur van aandacht aangemeten kreeg, op ‘Voodoo’ mag Warholabrein Oliver Symons zijn duistere stempel drukken. Afsluiter ‘Zonder’ pakt de meeste punten: de atypische oorwurm mixt sferische synths met slome r&b en mondt uit in een climax die smeekt om live verder uit te dijen." (...) "Bazart [heeft] meer in zijn mars heeft dan een catchphrase over hel en hemel." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 30.09.2016, p.25

"Is het Nederlands ooit al zo succesvol toegepast op muziek die helemaal van nu is? Die vraag suggereert opportunistische berekening, maar dat strookt niet met de waarachtige beslommeringen in Mathieu Terryns teksten en de feërieke blues die Bazarts schemerige r&b, zwoele droompop en wufte electronica uitstraalt." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 30.09.2016, p.41

"Echo telt minstens vijf beresterke nummers, zoals het nieuwe 'Open', dat wél een versnelling hoger schakelt, en de singles ‘Goud’ en ‘Chaos’, die nu al het belpoppantheon in kunnen. Dat is meer dan veel andere artiesten kunnen zeggen." (***)
Nick De Leu, De Standaard, 30.09.2016, p.D2