Calais

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Het Zesde Metaal
Label(s):Unday Records
Label code:unday058cd
Releasedatum:11.11.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):kleinkunst, nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Liefde
2.Naar de wuppe
3.Paradis
4.Monsters
5.De vrede (weet je nog?)
6.Onderbemand
7.Calais
8.Nie gezond
9.Achter zoveel jaar

Perscommentaren

"De plaat werd genoemd naar het hellegat waar vluchtelingen en mensensmokkelaars in eenzelfde jungle belandden, en opnieuw werden verdreven. Dat maakt van Calais geen vrolijke luistertrip. Maar was Nie voe kinders of Ploegsteert dat dan wel? Een kwade protestzanger is evenwel niet verloren gegaan aan Cappelle, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Loodzware onderwerpen als het klimaat, vluchtelingenproblematiek, psychische sores en extremisme worden niet vanaf de kansel of de barricades bezongen, maar eerder door een romantische idealist die doorweekt en in stille wanhoop aan uw deur komt kloppen. Er wordt nog steeds meer gelogen dan geloofd, maar vertrouw ons nu maar: sterke plaat." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 10.11.2016, p.23

"Het succes komt Cappelle toe. Zijn liedjes en teksten zijn oprecht, puur en snijden op een hoogst originele, altijd persoonlijke manier hout." (...) "Wat de reden ook mag zijn dat zijn nummers nu massaal omarmd worden, ze verdienen dat. Vooral de liedjes die ingetogen, rustig opgebouwd en bezwerend zijn."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/03, maart 2017, p.94

(...) "belerend klinkt Het Zesde Metaal nooit. Hoopvol des te meer. De tiener in Cappelle ziet het groots vlak voor zijn eerste vrijpartij (Liefde), de volwassene gelooft ondanks alles nog steeds in tweede kansen (De Vrede). Een verslavend eerlijke plaat die schippert tussen ziel en politiek." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 08.11.2016, p.21