In dreams

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Hydrogen Sea
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY054CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:16.09.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Another skin
2.Beating heart
3.Murky waters
4.Lead us home
5.Free falling
6.In dreams
7.Before I go
8.Worry
9.Voyager
10.Walk away now
11.Gentle doubler

Perscommentaren

(...) "de beste Belgische debuutplaat in tijden" (...) "'In Dreams' klinkt niet als een debuut, maar als de plaat van een groep die zijn sound gevonden heeft." (...) "Uitstekende plaat" (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo, 13.09.2016, p.170

(...) "wonderlijk mooie, ruimtelijke liedjes. De straatverlichting op de digitale snelweg lijkt soms uitgevallen, maar dat maakt de reis er niet minder fraai om. Zijn vriendin Birsen Uçar blijkt over de precies de juiste, zachtaardige stem te beschikken om al die dromerige melancholie op dit knappe debuut vorm te geven." (...) "een nachtelijke trip die weliswaar grotendeels elektronisch tot stand kwam, maar de eigen hartslag blijft hun gids. Ook Uçars heldere stem, echt drumwerk en gastbijdragen op gitaar en strijkinstrumenten voegen warme menselijke elementen toe. Nog belangrijker: het duo schrijft prima liedjes, die het midden houden tussen het oude Portishead in een aflevering van Star Trek en Beach House dat door een oceaan van toetsen wordt overspoeld en opgeslokt. Mysterie, angst en dromen verpakt in donkere liedjes om in te verdwalen."
Willem Jongeneelen, OOR, November 2016, p.82

"Het debuut van het Brusselse duo verraadt net als hun ep Court the dark een bovenmatige interesse voor de nacht. ‘But in dreams, there is possibility’, zingt Uçar met etherische stem in het dromerige titelnummer. Het doet verlangen, en ja, dromen. De elektronica werkt vertragend en voelt organisch, wat nog wordt versterkt door de engelachtige vocalen." (...) "Dit is een plaat om langzaam te savoureren, en ’s nachts." (***)
Tom Zonderman, De Standaard, 14.09.2016, p.D8

"Brussel geeft het land een klein juweeltje ­cadeau. Het heet ­Hydrogen Sea" (...)"Hij ­levert de melodieën, waarin laagjes elektronica en akoestische instrumenten hand in hand gaan. Zij schrijft de ­teksten en zingt die smachtend maar ­ingehouden. Blijf van Birsen Uçar af, Alex ­Callier. Ze is bezet en heeft Hooverphonic niet nodig." (...) "deze groep [kan] een blijver worden." (****)
Stef Vanwoensel, Het Nieuwsblad, 21.09.2016, p.20