What you need

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Goose
Label(s):Safari Records, Universal Music Belgium
Label code:4782730
Releasedatum:15.04.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Dance & Electronica
Taal:Engels

Track-info

1.What you need
2.Trip
3.So long
4.Call me
5.Holding hands
6.Nightfall
7.In the air
8.Come home
9.Fall fall fall
10.Where are we now
11.Make it
12.Forever

Perscommentaren

"'What You Need' is meer Daft Punk dan 'Nite Versions' geworden. En u kunt dan wel opwerpen dat melodieën voor muziekdozen zijn, maar dat is op zich nog geen reden tot fronsen: nog altijd liever een goeie Daft Punk dan een halfslachtige Soulwax." (...) "'Trip' bewijst dan weer iets heel anders: er zit zowaar hartstocht in Goose, en melancholie: bestanddelen die wel vaker het verschil maken op 'What You Need'." (...) "De nieuwste Goose kondigt een nieuwe Goose aan. Wie had dat kunnen denken?" (***)
(tr), Humo, p.162, 12.04.2016

(...) "de Kortrijkzanen hebben meer dan ooit subtiliteit en ingetogenheid aan de borst gedrukt. En yep, de eighties zijn weer terug. Gestileerd neonlicht, robotachtige new wave, schemerige synthpop: de naam die moet vallen, is Depeche Mode. Niet uit hun teenybopperfase, wel ten tijde van Exciter: weg springerigheid, welkom sfeer en diepte." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 20.04.2016, p.39

"Er kan nog wel bewogen worden op de nieuwe tracks, maar minder snel en euforisch. Begrip, warmte, eenzaamheid, verdriet en spijt zijn de nieuwe emoties waar de groep muziek bij maakte. Naiviteit is ingeruild voor thema's die meer bij hun leeftijd en de daarbij behorende problematiek passen. De melodie wint het daarbij niet zelden van het r¡tme en warmte van kracht. D¡t album is waarschijnlijk niet wat de fans die zin hadden in een n¡euw feestje hadden verwacht, maar hopelijk zijn ze voldoende meegegroeid om ook een goed liedje met diepgang te waarderen."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/05, mei 2016, p.99

"Stelde Goose live ons nog nooit teleur, dan liepen we met het studiomateriaal al eens een bescheiden blauwtje. Zorgde ‘Bring It On’ voor de nodige stampij, dan zwoor opvolger ‘Synrise’ bij ebm. ‘Control Control Control’ was dan weer de brug tussen zijn voorgangers. Telkens misten we echter de intensiteit die het Kortrijkse viertal op een podium wel wist op te wekken. Synths die scheurden als gitaren, of je simpelweg wegvoerden naar een wonderlijk oord, zoals op het meesterlijke ‘Synrise’. De zalige, vooruitgeschoven single ‘Call Me’ brengt je op datzelfde pad, om dan toch zachtjes af te wijken, wanneer de indebestemming nadert. De titeltrack verraadt dan meteen weer proper afgewerkte electropop, net als ‘So Long’. Vallen ook in de smaak: ‘Trip’, ’Where We Are Now’ en ‘In The Air’, zowaar een ouderwetse Goosetrack. Maar op deze ‘What You Need’ blijken die van Goose toch vooral de synths te dempen en ruimte te laten voor echte melodieën. Iets wat hen best lijkt te lukken, ook al levert het met ‘Fall Fall Fall’ een klein onding op. Toch eerst maar eens live checken."
(kc), RifRaf #275, mei 2016, p.20