Otel

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ertebrekers
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783200
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.De zji
2.Duodgeweune
3.Party too much
4.Gie en ik
5.Eva Mendes
6.In theorie
7.Ik loate los
8.Gin goeste
9.Vang et
10.Verliefd
11.Miss Amerika
12.Woarom

Perscommentaren

"Luie soulfunk, midtempo-disco, prille rap en zweempjes Bill Withers: in de kringloopwinkel liggen voor een prikje de invloeden van dit zomerse prachtplaatje te grabbel. Zo laidback klonk Kowlier [..] niet meer sinds hij in 2010 de lof zong van een zwembad in de eigen tuin en op het bijhorende album Otoradio met een duik in de reggae een vergelijkbaar zomergevoel opriep. Zet de ramen open, gooi een zipblokje in de barbecue." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 18.03.2016, p.11

(...) "niks dan heerlijke glijmiddelsoul en zand in de lobby. Geef die Radio 2 Zomerhit maar gewoon hier. 'De zji', met een glansrol voor Maaike Cafmeyer, kent u van de radio. Men had het wat ons betreft net zo goed 'Grijnzen in de ile' kunnen dopen." (...) "'Otel' combineert het enthousiasme van een debuut met het vernuft van drie routiniers, die in de studio donders goed hun weg kennen. Luister bijvoorbeeld eens hoe in ‘Gin goeste’ akelig precies die elektrische gitaar gedropt wordt" (***1/2)
(nq), Humo, 15.03.2016, p.173

"Otel is een plezier voor het oor. We krijgen popmuziek voorgeschoteld met een beetje r&b, een vleugje funk en een massa levensvreugde. We dromen vaak weg en denken dan aan Stevie Wonder en Marvin Gaye. Tot Maaike Cafmeyer ons weer zwoel aanspreekt. Songs als De Zji, Duodgeweune, Eva Mendes of Verliefd toveren een glimlach op je gezicht en geven je zin om te dansen." (****)
Guy Stevens, Het Nieuwsblad, 22.03.2016, p.25