Alpha

Type:EP
Formaat:CD
Uitvoerder(s):SX
Label(s):Universal Music Belgium, Clay Records
Label code:CLAYEP0001
Releasedatum:15.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

A1.Hurts
A2.Mercury
B1.Shimona
B2.Under the skin

Perscommentaren

(..) "als testrit kan deze ep alvast tellen. SX kickt schijnbaar af van de dromerige synthpop, maar die sound helemaal afzweren, zit er nog niet in." (...) "Nog meer gensters slaat 'Under the Skin': een broeierige song met een dramatisch refrein waarin dub, chillwave en pop versmelten." (...) "Op de volgende plaat zou SX weleens een hoge vlucht kunnen nemen." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 10.03.2016, p.2

"Een goeie [EP], waarop SX mysterieuzer en soulvoller klinkt dan op haar debuut. Hurts kennen we al van de radio, maar op Alpha staan nog drie kandidaatsingles." (...) "Een ideaal tussendoortje, dat smaakt naar meer." (****)
Guy Stevens, Het Nieuwsblad, 16.03.2016, p.21

"Voorlopig nog geen tweede full album van SX. Wel een ep die start met een single (‘Hurts’) die geïnspireerd door FKA twigs de rode loper uitrolt voor nog drie andere beeldrijke elektronische tracks. Wees vooral welkom in de gestileerde en modieuze leefwereld van zangeres Stefanie Callebaut en muzikaal brein Benjamin Desmet. ‘Alpha’ balanceert tussen actuele chillwave en zwevende 80ies pop. De vocalen van Stefanie zijn het etherische uithangbord, de arrangementen klinken - ondanks de duidelijke invloeden - ingenieus en de productie (mede het werk van Benjamins broer Dimitri Desmet) is vlekkeloos af. Een release die getuigt van visie. Sterk."
Bram Vermeersch, RifRaf #273, maart 2016, p.26