Space age voyeurism

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Double Veterans
Label(s):Caroline Benelux, Noisesome Recordings
Label code:477 451-0
Distributeur:Universal Music Belgium
Releasedatum:04.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Cocktail
2.Graveyard
3.Medicine man
4.I was gone
5.Nicotine girl
6.I, you
7.Leave me alone
8.Heaven vs. Hell
9.Space age voyeurism
10.Slick cut
11.DOWW
12.The trip

Perscommentaren

"de focus [ligt] dit keer nadrukkelijk op de song en 'Space Age Voyeurism' [is] veel meer een plaat om thuis op te zeten. In een baldadige bui, dat wel." (...) "'Space Age Voyeurism' begint met 'Cocktail', gitaargeweld dat aan het allerbeste van The Gun Club en The Cramps doet denken en met twee minuten en acht seconden helemaal op oldskool singlemaat gesneden is. Het gaat stevig fuzzend verder met ‘Graveyard’ – heerlijk als je ze op het einde het distortionpedaaltje hoort uitrappen" (...) "Swinnen wist het wellicht al langer, maar nu weten wij het ook: Double Veterans is geen nevenproject" (***)
Jurgen Beckers, Humo #3940, 08.02.2016, p.179

"Een ander overtuigend bewijs dat Belgen vu¡g kunnen rocken, vormt het debuutalbum van Double Veterans. Niks veteranen, dit zijn jonge honden die het hart verpand hebben aan de psychedelica uit de sixties, maar geven een aantal keren ook vol gas in tracks dìe dan transformeren naar garagerock."
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.78

"Welkom in de rokerige, luide jaren zeventig. Dat is waar Double Veterans de luisteraar op ‘Space Age Voyeurism’ (jep, zo’n titel wijst niet snel op kleinkunst) mee naartoe nemen. Het kraakt, botst, schuurt en stuitert een dozijn nummers lang. Enkel bij het akoestische titelnummer zagen we onze hand richting skiptoets bewegen, wat op zich ook al een heel avontuur was, gezien de hogere sferen waarin we - louter door de muziek - reeds beland waren. Verder is dit werkstukje even aanstekelijk en fris als de kreet waar ‘Slick Cut’ mee aftrapt. Check zeker de maffe videoclip die het trio draaide bij ‘Cocktail’, een nummer dat bovendien aan de heerlijke, maar bijna vergeten New Salem Witch Hunters doet denken. Bonuspunten daarvoor!"
(jvb), RifRaf #273, maart 2016, p.24