Fifty Foot Combo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Fifty Foot Combo
Label(s):Monstrophonic Records, Drunkabilly Records
Label code:DBR28878
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):surfrock
Taal:Engels, Instrumentaal

Track-info

1.The descent
2.Law of the jungle
3.Black water
4.Sounds from the abyss
5.Accident or incident?
6.Damage report
7.Decompression
8.Blood meridian
9.The maker
10.Always right
11.Wild man
12.Plastic dreams
13.Trop sauvage

Perscommentaren

"een grotendeels instrumentale plaat, die als vanouds doordrenkt werd met een dikke kwak hammond, roffelende voodoodrums en fuzzy gitaren." (...) "een lekker rauwe sound, waar je moeilijk stil op kunt blijven zitten." (...) "Een geslaagde comeback." (***)
Wim Wilri, De Morgen, 14.04.2016, p.22

"het instrumentale rock-’n-rollcombo staat strak in zijn opgeblonken puntschoenen. Producer Jim Diamond (The Dirtbombs, The White Stripes) ving de zinderende riffs -gitarist Rodrigo Fuentealba zorgt hier en daar voor een psychedelische noot- donderende drums en kirrende orgelmelodieën in een solide geluidsmix, negen op de tien tracks zijn originals, en als bonus zwiert de zeskoppige bende er een wervelende cover van de danceklassieker Plactic Dreams achteraan. Het Combo is terug, leve het Combo!" (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 27.04.2016, p.43

"Nagenoeg instrumentale surfrock met veel nieuw eigen werk van gitarist Rodrigo Fuentealba, een onvermijdelijke cover van Link Wray, strakke ritmiek, een vette Hammond en stevige solo's op surfgitaar en theremin. Meer moet dat niet zijn. Goed dat ze terug
zijn."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/7, juli 2016, p.89