Big sparks

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Few Bits
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB437CD / 941.B437.022
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Summer sun
2.Set you free
3.Chasing rainbows
4.Big sparks
5.Anyone else
6.Starry eyes
7.Do your best
8.Sweet warrior
9.Days
10.Souvenir

Perscommentaren

"Few Bits [..] maken muziek die geworteld is in de alternatieve gitaarrock van de nineties, afdeling shoegaze light. Combineer dat met de meest poppy Mazzy Star en hedendaagse, frisse indie als Real Estate en je bent er wel. Nieuwe plaat 'Big Sparks' is behoorlijk straffe stuff."
(vc), Humo, 05.04.2016, p.156

"Nog steeds heeft Van ­Ransbeeck een prachtige en erg kwetsbare stem, nog steeds maakt haar band fijne dromerige popmuziek. Dat horen we duidelijk op de langverwachte nieuwe en bijzonder ­rijke plaat." (...) "Few Bits is nu al een Belgische band met een internationale sound, klaar om uit te groeien tot veel meer dan wat het nu al is." (***)
Guy Stevens, Het Nieuwsblad, 24.03.2016, p.32

"De band presenteert op zijn tweede album verleidelijke, dromerige gitaarpop" (...) "Muzikaal neemt dat non-conformisme vaak de vorm aan van de halftrage, etherisch uitgewerkte pop waarvoor de groep bekend is, maar sommige songs als 'Do your best' en 'Set you free' drijven op welgekomen strakkere gitaarriffs." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.D8, 06.04.2016

"Er wordt weliswaar geopend met Summer Sun, maar haar jacht naar regenbogen kent veel donkerder luchten. Een prettig soort droompop blijft het echter, als de vier gitaarpartijen (haar band bezit leden van The Go Find, Star Club West en Admiral Freebee) door elkaar gevlochten tot grote hoogten stijgen."
Willem Jongeneelen, OOR, November 2016, p.89