Pyjama Days

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bent Van Looy
Label(s):Sony Music Entertainment Belgium
Label code:88985323722
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.30 days without sun
2.High and dry
3.Downtown train
4.Wind is blowing
5.1000 deaths
6.One way dialogue
7.Pyjama days
8.Sing or swim
9.My escape
10.Mr. Fletcher's song
11.Today and forever
12.Little star

Perscommentaren

"30 Days Without Sun' opent heel mooi en heeft wat mij betreft de meest idyllische outro van dit jaar én het vorige. En het peil zakt twaalf songs lang amper. Mooie melodieën, een inventieve maar nooit opdringerige of aanstellerige productie, en een sfeertje waarbij je naast de soundtrack meteen ook de film, het landhuis en de folly zou willen aankopen." (...) "Wat hij nodig heet, is een onweerstaanbare signature tune, één hit die de wereld de oren doet spitsen en honger doet krijgen naar meer. Want elegante subtiliteit wordt pas ontdekt nadat mensen het uithangbord niet kunnen negeren. Tot dan volstaat deze mooie, lyrische plaat ruimschoots." (***)
Serge Simonart, Humo, 22.03.2016, p.170

"Van Looy gooit vanachter zijn piano alle schroom van zich af en dat heeft een bijna tijdloos aandoend album opgeleverd met een groot aantal magnifieke liedjes. Nergens vliegt hii uit de bocht, alles lijkt in balans en opnieuw blijkt de samenwerking met de Amerikaanse producer/muzikant Jason Falkner er een uit duizenden." (...) "Downtown Tra¡n en Mr. Fletcher's Song zijn wereldsongs en beter dan in High And Dry, zijn liefdesverklaring aan Parijs, gaat het waarschijnlijk nooit meer worden."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/05, p.102

"De songs zijn gemaakt met een speels gevoel voor de melodieuze Britse popstijl, maar tussen de regels zijn ook soulaccenten te horen. Typisch zijn de ongewone akkoordwissels en de occasionele barokke versieringen - we zien Van Looy ooit een musical maken." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 24.03.2016, p.D6