Chapters

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Nightman
Label(s):Sony Music Entertainment Belgium
Label code:88875182012
Releasedatum:26.02.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Nice & clean
2.Always (except for sometimes)
3.The night
4.Don't you know
5.This war
6.Cross-eyed girl
7.Rain (I tried so many ways)
8.Try to hurt you
9.How to be alone
10.I messed up (for you)
11.Hope = close to fear
12.Neither do I
13.Save some of my health

Perscommentaren

"Goeiemorgen! Dat is wat we dachten toen 'Chapters' voor het eerst via de oordoppen onze kop in knalde. Een heerlijke riff, van het soort 'binnen zonder kloppen', die evengoed in de jaren 70 (Alex Chilton) of 90 (Greg Dulli) geschreven had kunnen zijn." (...) "[zijn] wispelturigheid weet Delbeke op een straffe manier in zijn songs te vangen. Zie 'Always Except for Sometimes', waarop een Dire Straitslijntje verzeild raakt in een song van Millionaire. Het resultaat is vuurwerk. Veel songs op deze plaat dragen het stempel van de nineties: logge riffs, waar net genoeg zuurstof in zit om het draaglijk te houden. Delbeke zingt er plezierig overheen." (...) "Ons hoofd eraf als er dit jaar vijf betere Vlaamse platen verschijnen." (***1/2)
(vc), Humo #3938, 23.02.2016, p.178

"Delbeke bewierookt zijn ninetiesopvoeding in songs die gestaag van melodische gitaarrock (zie: Marcy Playground) naar akoestische zelfonderzoekjes (hoor: Elliott Smith) evolueren." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 02.03.2016; p.41

"Er twijfelt geen mens aan de buitensporige muzikale talenten van Tijs Delbeke" (...) "Het album begint rockend en bevat zelfs ritmische vrolijkheid in Always (Exept For Sometimes), maar het tempo daalt naarmate de nacht vordert en The Nightman dieper in zijn gedachtewereld gaat wroeten, alleen achterblijft of simpelweg teleurgesteld in die ander raakt." (...) "De liedjes zijn persoonlijker en de composities vaak beter dan die van Sir Yes S¡r"
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.86

(...) "Op Nice & Clean vliegt hij er stevig in, en in Always Except for Sometimes zitten leuke Dire Straitsgitaartjes. This War is beklijvend in zijn eenvoud, en het heerlijk chille refreintje van Cross Eyed Girl fluit je zo mee met Delbeke." (...) "Nightman is wel een naam om in de gaten te houden deze zomer op de festivals." (***)
Jan Ruysbergh, Het Nieuwsblad, 10.03.2016, p.20

"Tijs Delbeke is de man van duizend en een projecten. Dez Mona, Roosbeef, een schitterend nummer met tekst van Bart Moeyaert dat tot uiteindelijk tot de ep ‘Rood Rood’ leidde en zijn band Sir Yes Sir zijn maar een fractie van zijn bezigheden. Zo is er nu de release van de debuutplaat van Nightman, ‘Chapters’. Tijs ging aan de slag met nummers die in zijn andere projecten geen plekje vonden en blikte zo goed als alle instrumenten eigenhandig in. Het werd een ingetogen plaat met songs die in vergelijking met zijn voorgaande werk rustiger en intiemer klinken. Een vette knipoog naar de singer-songwriters van de jaren ‘90, maar het typerende stemgeluid maken van het album een echte Delbeke. Geen enkele valse noot, maar een aangename, catchy plaat met nummers die net iets anders klinken. ‘Chapters’ is de zoveelste bevestiging van het talent van Tijs Delbeke."
(pn), RifRaf #273, maart 2016, p.26