Heart out of its mind

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Eriksson Delcroix
Label(s):Waste My Records, V2 Records Benelux
Label code:VVNL28322
Releasedatum:29.01.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Blues & Roots, Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The heart out of its mind
2.Baby Blue
3.Mistigris
4.Arrow
5.Big black is coming
6.A low ripple till Idaho
7.Silver dagger
8.56 7th Street
9.Now I'm free
10.Snakebite
11.Lay low
12.Song of silence
13.Dead bird

Perscommentaren

"De reis van Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix, mooi samen in de liefde en in de muziek, blijft boeien. Vertrokken vanuit country, live soms psychedelisch uitwaaierend, maar nu weer kleinschalig inzakkend." (...) "Eriksson [..] blijft geïnspireerd door de oude roots van country, vooral de Appalachenstijl. Maar in het strijkersarrangement voor ‘Mistigris’, de galmende elektrische gitaar en het angelieke gebruik van Delcroix’ stem voel je Europese experimenteerzucht." (...) "de surrealistische sfeer van [de teksten] draagt bij tot de mythische gloed waarmee deze band je in zijn wereldje binnentrekt." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 27.01.2016, p.D9

"hun muziek [doet] de ademhaling vertragen, zo dicht bij het gebeente als ze zich voltrekt, in unheimliche samenzang en beroeringen van arcadische snaren. Heart Out of Its Mind tast nog dieper, werpt nog meer schemer, klinkt nog mooier dan het debuut For Ever."
Kurt Blondeel, Focus Knack, 27.01.2016, p.41

"Heart Out Of lts Mind klinkt donkerder en psychedelischer [dan voorganger 'For Ever'] en heeft een iets langere periode nodig om te beklijven. Het draait om verlies en er is meer muzikaal experiment. Dat is te beleven in een paar spannend opgebouwde filmische instrumentals, maar er valt ook opnieuw genoeg te genieten van melodieuze parels"
Willem Jongeneelen, OOR 2016/02, Februari 2016, p.83

(...) "magisch mooi, al vanaf de eerste noot. De stemmen van Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix klinken zo goed samen op een achtergrond van zweverige melodieën. Geen typische
populaire americana, maar gewoon heel mooie en emotionele muziek met af en toe wat elektronische effecten toegevoegd." (...) "een absolute aanrader." (****)
Anastasia Verleysen, Het Nieuwsblad, 01.02.2016, p.25

"Op hun tweede album kleuren Eriksson en Delcroix buiten de lijntjes van een traditiegetrouw Nashville. Ze wilden nooit zomaar een ode aan Emmylou Harris en Gram Parsons maken, maar laten zich eerder onder 'Americana' dan als country klasseren, met een instrumentarium dat echo’s van Calexico oproept. Muziek vol betoverende details die stil ontpoppen." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 29.01.2016, p.12

"Luister eens naar iets wonderlijks als ‘Big Black Is Coming’ en verbaas u over het feit dat deze mensen níét uit Wyoming komen. Handsome Family mag wereldwijd bekend zijn: bij hen is het een trucje. Eriksson-Delcroix geloven wij. Hulde voor het echtpaar!" (***)
(vc), Humo, 02.02.2016, p.179

"Het mooiste countrykoppel van België is terug met een tweede worp, ‘Heart Out Of It’s Mind’. Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Maxon Blewitt en Broken Circle Breakdown Band) en Nathalie Delcroix (Laïs en Birds That Change Colour) ademen nog steeds Americana, zie het prachtig tweestemmige ‘Silver Dagger’ en het gemoedelijke en ritmische ‘56 7th Street’. Toch zetten ze dat iets minder expliciet in de verf dan op hun debuut ‘For Ever!’. Het resultaat is een mysterieuzere en eigenzinnigere sound, met het vervreemde ‘Snakebite’ als ultieme voorbeeld. ‘Mistigris’ en ‘A Low Ripple Till Idaho’ nemen je dan weer mee op een minuten lang durende filmische trip naar een behaaglijke, maar ook verrassende andere wereld. “It feels like heaven, I’m in heaven on the road again” (‘Arrow’), niemand laat je harder wegdromen naar het weidse landschap van de midwest dan dit echtpaar uit Kalmthout."
(hdb), RifRaf #272, februari 2016, p.24