First let's dance (a 'Nuff Said celebration)

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):BRZZVLL
Label(s):Zephyrus Music
Label code:ZEP034
Releasedatum:03.02.2016
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Afrikaans, Jazz
Taal:Engels

Track-info

1.I belong to the light
2.First let's dance
3.Prelude
4.Better know better
5.I am glory
6.Lucid Lucia
7.Vapor squad
8.Nothing stays the same

Perscommentaren

"Amir Sulaiman [..] is een spoken word-artiest uit New York, en hij beantwoordt aan alles wat je daarmee associeert – übercool en gewapend met twee vuisten vol woorden. Zijn behoorlijk associatief neergezete vocals houden je bij de les op deze plaat, maar het zijn toch de muzikanten die voor het feestje zorgen. Want jongens, dat BRZZVLL is me toch wel een groepje, hoor. Ze spelen (afro)jazz, nu-soul, fusion en nog een dozijn andere vormen van 'zwarte' muziek en doen dat briljant. Het zijn bovendien virtuoze rasmuzikanten die niet de vermoeiende aandrang voelen om dat constant te tonen. Ondenkbaar dat er een coolere plaat dan deze zal verschijnen dit jaar. BRZZVLL klinkt als de grote stad op haar best: onweerstaanbaar." (***1/2)
(vc), Humo, 02.02.2016, p.176

"De staat van de Belgische jazzscène? Die is uitstekend. Durf, avontuur en creativiteit te over. Luister maar eens naar deze nieuwe van BRZZVLL" (...) "een broeierig muzikaal stoofpotje brouwt van funk, hiphop en grooves én jazz." (...) "Sulaimans poëtische bijdrage kleurt deze plaat, maar het is BRZZVLL zelf dat van deze cd een feest maakt. Sterke muzikanten (de sax van leider Vincent Brijs klinkt uitstekend), opzwepende ritmes (met de zware bas van Dries Laheye en de knapperige drums van Stijn Cools) en sterke composities. Zo zijn ook de nummers waar Sulaiman er het zwijgen toe doet van dezelfde topkwaliteit."
Peter De Backer, Het Nieuwsblad, 16.02.2016, p.20

"Het Antwerpse BRZZVLL speelt al jaren de sterren van de hemel met een crossover van jazz en funk." (...) "een mix van hiphop, elektronische funk en freestyle jazz - van een zeldzaam hoog niveau."
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.77

"Het alweer een tijdje klinkerloze BRZZVLL is aan een vijfde album toe. Na op de vorige te hebben samengewerkt met Anthony Joseph deed het combo rond saxofonist Vincent Brijs deze keer beroep op vocaal-poëtische talenten van zijn Amerikaanse collega Amir Sulaiman (Def Poetry Jam). Dat zorgt voor een uitstekende en dansbare plaat waarop ’s mans hiphop/spoken word - met momenten haast een soort agitprop - mooi aansluit bij de muzikale hoogstandjes van BRZZVLL. En die zijn altijd jazzy, inclusief boeiende uitstapjes richting funk, elektronica en de betere cocktaillounge. ‘First Let’s Dance’ heeft weliswaar een paar ruwe kantjes maar is desondanks (of misschien net daarom) een topper."
(mb), RifRaf #273, maart 2016, p.22