Alcatraz

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):De Held
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783181
Distributeur:Sony Music Entertainment Belgium
Releasedatum:27.11.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Jouw schoot
2.Het gras is altijd groener
3.Mijn eerste liefde
4.Alcatraz
5.Het stormt
6.Stoffer en blik
7.Jij zit aan zee
8.Johnny
9.Soms is er die vraag
10.Van hier tot ginder
11.Flashback
12.Nog vlug

Perscommentaren

"Daar zit je dan: de debuutplaat vier sterren gegeven en de opvolger beter vinden." (...) "eenvoud en duidelijkheid blijven Jacobs' grootste handlangers." (...) "songs waarin [Jo Jacobs] aantoont dat Nederlandstalige liedjes uiterst geschikt zijn om universele klasse tentoon te spreiden." (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo, 01.12.2015, p.170

"De Held is nog altijd Jo Jacobs, gitaarbouwer uit Hasselt en chroniqueur van het bijzondere alledaagse. Het eerste lief. Het nieuwe lief. Een ruzie. Frustratie. Als een afgezant van Bond Zonder Naam komt hij zo goed als persoonlijk aan huis met sober en aandoenlijk gefilosofeer, een superdeluxe versie van de aloude spreukenverstrekker." (...) "De Held houdt van klein en bescheiden, en dat siert hem." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 02.12.2015, p.43

"Alcatraz geldt op deze plaat als een metafoor voor een geestelijk eiland, ter afzondering van de wereld. mochten gelukkig mee naar dat ballingsoord: een bluesy gitaar in ‘stoffer en blik’, een fraai Hammond-orgeltje van Wouter Van Belle in ‘Jouw schoot’, en de discrete maar knappe roffels van Karel de Backer." (***)
Gunter Van Assche, De Morgen, 03.12.2015, p.21

"De 44-jarige Hasselaar nam zijn tweede plaat op in zijn woonkamer, en dat laat zich horen aan de fluistertoon die hij hanteert op 'Soms is er die vraag', 'Nog vlug' en het dromerig tokkelende 'Het gras is altijd groener', dat doet denken aan Nick Drake." (...) "met Alcatraz levert hij wel een mooie verzameling verstilde luisterliedjes af. Muziek voor als de regen tegen het raam tikt." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 09.12.2015, p.D9