The Might-as-Well

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Winterslag
Label(s):Hear Me Out
Label code:HMO002
Releasedatum:30.10.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Sideways
2.It was just a daydream
3.Cause for concern
4.The might-as-well
5.Hometown
6.A brief spell
7.These rigid limbs
8.They ran into the fire
9.After I fell in the water
10.My mind will sway
11.Why always Boris?

Perscommentaren

(...) "een uitstekende eerste cd. Winterslag verhandelt indiepop die in hetzelfde bed bij elkaar werd gedroomd waar ook Marble Sounds en Sufjan Stevens zich te rusten leggen. De prachtige, wat melancholisch klinkende samenzang maakt van dit debuut de perfecte soundtrack bij een mooie, zachte herfst." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 29.10.2015, p.23

"Het album werd opgenomen in kleine studio's, woon- en slaapkamers en gemixt door wonderkind Jasper Maeckelberg (Faces On TV). Zijn uitgelezen mix van gitaar, toetsen en elektronica plaatsen dit album precies tussen die van het Nederlandse I Am Oak en de Duitse band The Notwist in en kan daar zelfs mee wedijveren. Prachtig debuut."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/12, december 2015, p.98

"Wat krijg je als je topmuzikanten die ervaring opschaarden bij Yuko, Marble Sounds en Renée bijeen brengt om een album te maken? Het antwoord is Winterslag, een vijfkoppige Belgische band die na zijn dubbel-ep met Superlijm een langspeler uitbrengt om te koesteren. ‘The Might-As-Well’ is een organische, gelaagde plaat die met momenten laat zien wat een melancholische ziel nu eigenlijk betekent. De wondermooie zanglijnen van Rolf Verresen en Renée Sys worden opgesmukt met prima toetsenwerk en dito bas- en drumlijnen. Of het nu naar de elektronicakant neigt (‘The Might-As-Well’, ‘These Rigid Limbs’) of om dromerige indiepop gaat (‘After I Fell In The Water’), Winterslag slaagt er verdraaid goed in om ons kippenvel te bezorgen. Good job!"
(ne), RifRaf #271, december 2015, p.22