To live vicariously

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Kiss the anus of a black cat
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee049
Releasedatum:16.10.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Semantics
2.Drone for Conan
3.Walls and ways to hide
4.Reminiscence
5.Lying
6.To live vicariously
7.Be the death of me
8.Evening of light
9.Epiphany

Perscommentaren

"Eén constante: stemmige herfstkleuren zwaaien steeds de plak. Ook zo op zijn zesde plaat, die zweert bij dark wave-synths, industriële grooves en een post-punk esprit. Afwisselend denk je aan Throbbing Gristle, The Virgin Prunes of de pathos van Nacht und Nebel. De titel (‘plaatsvervangend leven’) stal hij dan weer van punkband Crass. Maar ondanks die voorbeelden ontwijkt deze Reetkusser de val van een stilistische vingeroefening." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 29.10.2015, p.22

"Hij bedient zich van dezelfde schemertinten en instrumenten als destijds Virgin Prunes en Fat Gadget. Op To Live Vicariously levert dat een aantal prima popsongs op, waarbij het prima dansen is met de blik op de schoenen gericht." (...) "Dankzij de heldere productìe van Koen Gisen wordt deze 'coldwave' ook nergens beklemmend of obscuur."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/12, december 2015, p.88

"De muzikale omzwervingen van Stef 'lrritant' Heeren verdienen niets dan lof." (...) "'Drone For Conan' nodigt uit tot herhaald luisteren. 'Lying' bezweert als vanouds en illustreert dat Kiss Anus Of A Black Cat nog steeds behoort tot het interessantste wat deze bananenrepubliek aan de Noordzee muzikaal te bieden heeft. 'To Live Vicariously' bewijst echter ook dat al dat talent nog niet helemaal wordt verzilverd."
(swat), Gonzo Circus #131, januari 2016, p.82