Escalators

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Stadt
Label(s):Fons Records
Label code:FR026LP
Releasedatum:14.10.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Lp+cd

Track-info

A1.Aching not to call
A2.Human interference
A3.The picture came
A4.False alarm
A5.Voice of a land
A6.Horizon
B1.Catch or fall
B2.Escalators
B3.Be aware
B4.Breakthrough
B5.Public man

Perscommentaren

"Het is met de jeukende jazzdance waarmee Millionaire en andere rockers van in en rond 't Stad keet schopten dat Stadt -van in en rond Gent- op Escalators hun entree maken." (...) "proef de tannine van psychedelica, kraut- en progrock en een tikkeltje postpunk. Hoe dieper de Stadttrap rolt, hoe onstuimiger ze tekeergaan. Maar er schuilen popsongs onder de oppervlakte. Genre Grizzly Bear in Horizon, of Blur in The Picture Game. Een band voor wie de timing meezit, in tijden van Tame Impala en Miley Cyrus versus The Flaming Lips." (****)
Jonas Boel, Focus Knack, 21.10.2015, p.47

"Fulco Ottervanger [..] klautert op de vocale trapeze, bijgestaan door het acrobatische broederpaar Simon en Frederik Segers, respectievelijk op slagwerk en snarendrijverij. Met een tijgersprong wipt krautpop door een brandende hoepel van psychedelische rock, onstuimig experiment en jazzy trips. Escalators is een plaat voor durvers, maar hey: dat is het leven ook." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 29.10.2015, p.23

(...) "uitstekende [plaat]" (...) "'Catch or Fall' herinnert aan de Dead Man Ray van 'Berchem', met die kartonnen drums, die stop-startdynamiek en die stoorzenders. Extra pluspunt: 't is een song die blijt hangen. Geldt trouwens voor alle voornoemde songs" (***)
(kt), Humo, 20.10.2015, p.155

"het best bewaarde geheim van Vlaanderen" (...) "Na hun fascinerende debuut Kind of Diversion (2013) tilt Escalators deze eigenzinnige
virtuozen opnieuw een paar verdiepingen hoger in hun drang naar vrijheid en ongrijpbaarheid. Voor wie toch een paar handvaten wil: Stadt
laat sixtiespop, progrock, krautrock en psychedelica in elkaar kronkelen, zonder dat dat ook maar ergens lastig, vermoeiend of verwarrend wordt." (...) "een prettige groeibriljant annex spannend zoekplaatje, waarop experimenterende muzikanten voortdurend blijven verrassen en waarin zelfs na meer dan twintig luisterbeurten nog steeds veel te ontdekken valt."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/11, november 2015, p.93

(...) "een luie, onderkoelde trip op een zitzak van psychedelica, krautrock en pop met een avant-garderandje. 'Voice Of A Land' is speelse psychedelica die Jacco Gardner ook had kunnen verzinnen, terwijl referenties naar onder meer Animal Collective of Bear In Heaven doorheen de elf spannende tracks kronkelen. 'Escalators' is even ongrijpbaar als fascinerend."
(swat), Gonzo Circus #130, november 2015, p.91