Zin

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Aroma di Amore
Label(s):Starman Records
Label code:SMR066
Releasedatum:17.01.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Weg
2.Kwaad bericht
3.Het andere meisje
4.Dansen op de korte golf
5.De nacht en zijn kwaad
6.Zin
7.Mijn profeet
8.T-shirt
9.Leef mij uit
10.Jouw masker
11.Stemzucht
12.Smalle blinde god

Perscommentaren

"Op Zin nemen ze maatschappelijke wantoestanden in het vizier ('fraude heet bekwame rebellie'), maar is er evengoed plaats voor intimiteit ('We sluipen in elkanders vel / we dansen elkaar naar de hel') en vervreemding ('Het masker wist niet wie ik was'). De teksten van Elvis Peeters, ook schrijver, dubbelen als meerduidige gedichten, terwijl de muziek vaak schuurt als Wire en The Pop Group. Al vermoeden we dat deze songs live pas écht diep gaan kerven." (***)
Pieter Coupé, De Morgen, 14.01.2016, p.22

"Aroma Di Amore [..] houdt de tweede adem die ze hebben teruggevonden sinds 'Samizdat' (2012) stevig vast. Na jaren van stilte klinkt Aroma Di Amore energieker en relevanter dan ook. Niets terugval of ter plaatse trappelen dus. Scherp en urgent als in de hoogdagen van de postpunk bewijst het trio ook vandaag nog dat verontwaardiging, bekommernis en beschouwing kunnen leiden tot even dwarse als intelligente muziek."
(swat), Gonzo Circus #132, maart 2016, p.72

"Peeters gromgrauwt en zeurparlandoot meer dan hij zingt, de gitaar is soms TC Matic-scherp, als er over radioactiviteit wordt gezongen horen we er de morsesignalen van Kraftwerks 'Radioaktivität' als vanzelf bij, en een bas die wat Noordkaaphoop brengt, kan niet veel beginnen tegen al de troosteloze, kloterealistische rest die we vroeger gewoon cold wave noemden." (...) "de dansdreun 'De nacht en zijn kwaad' ('We dansen elkaar naar de hel / We slapen in elkanders vel'), het Wire-korte punkbommetje 'Leef mij uit' en afsluiter 'Smalle blinde God’, waarin Aroma op de wijze van de zachtste Neubauten deze eeuw binnenwandelt, en op de valreep de kamer lucht. Oef!"
(gvn), Humo, 19.01.2016, p.162

"Het trio Elvis Peeters, Fred Angst (aka Gerry Vergult) en Lo Meulen zet zichzelf in ‘82 op de Belpop-kaart door een finaleplaats in de Rock Rally en de culthit ‘Doe De Maffia’. Aroma Di Amore is samen met Arbeid Adelt en De Brassers zowat de vaandeldragers van de Nederlandstalige elektro/postpunk. In 2012 keerden de heren na 25 jaar terug met het album ‘Samizdat’, anno 2016 mogen ze bij het immer fijne Starman hun ‘Zin’ komen doen. De elektronica komt op deze nieuweling iets meer op de voorgrond en single ‘De Nacht En Zijn Kwaad’ lonkt zelfs naar de alternatieve dansvloer. Het punky ‘Leef Mij Uit’ grijpt ons bij de schabbernak. Maar het overgrote deel is echter weggelegd voor gitzwarte weltschmerz met Peeters z’n rake poëtische teksten in een mix van - verrassing - Jürgen De Blonde (Kohn). Luc Van Lieshout (Tuxedomoon, Flat Earth Society) en Geert Waegeman maken met hun trompet, violen en banjo de treurnis compleet. Vrouwelijke backings zorgen her en der voor een streepje licht aan het einde van de tunnel."
(boo), RifRaf #272, februari 2016, p.23