Highway cruiser

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Black Box Revelation
Label(s):Caroline Benelux, Bana Kin Records
Label code:BKR001CD
Distributeur:Universal Music Belgium
Releasedatum:16.10.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Stop breathing
2.Riverside
3.War horse
4.Highway cruiser
5.Pounding heart
6.Live forever
7.I knew all along
8.Gloria
9.Walk another line
10.I can't find it

Perscommentaren

"Hoe eenvoudiger een kunstje, hoe verdachter. Hoe lang kunnen de twee jonge snaken van Black Box Revelation nog op dat van hen blijven teren? Geen zorgen: uitgebeukt, -gesneerd of -ge(blues)rockt zijn Jan Paternoster en Dries Van Dijck nog niet. Vierde worp Highway Cruiser, er in nog geen week tijd in New York uitgeperst met Daptone Records-gitarist Thomas Brenneck als vroedman, is wat we gemeenzaam ‘een lekkere schijf’ noemen." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 21.10.2015, p.47

"een relaxte plaat" (...) "Dat Jan Paternoster een prima selfmade sologitarist ¡s, was al bekend en hoeft hij nergens overbodig te tonen. Het zijn nu de songs die de dienst uitmaken. Ongepast is het ook geenszins dat de zwarte Gospel Queens hier drie songs wat extra ziel verschaffen." (...) "Groove en lekker slepende rockliedjes voeren de boventoon. Alleen Riverside neigt even naar meestampen. Bij de overige tracks mag u meedeinen en het autoraampje laten zakken om uw elleboog nonchalent uit te laten."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/12, december 2015, p.82

"De nieuwe plaat van Black Box Revelation is er één waarop duidelijkheid en efficiëntie heersen. Een autoplaat, met op de hoes een auto, en ‘Highway Cruiser’ als titel. Raampjes naar beneden, laat de herfst maar binnen, op de radio ronkt de zomer nog na, als een krolse kat die voor het vallen van de bladeren haar ronde niet gedaan heeft gekregen." (...) "'Gloria' (geen cover), 'Walk Another Line', 'I Can't Find It': een trio waarmee ze hun 'Highway Cruiser parkeren in de top 10 van Belgische platen van het jaar." (***)
Jurgen Beckers, Humo, 13.10.2015