The sparkle in our flaws

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Chantal Acda
Label(s):Glitterhouse Records
Label code:CD 110992
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:25.09.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Homes
2.Everything and everyone
3.Games
4.The other way
5.The sparkle in our flaws
6.Up and down
7.Minor places
8.Still we guess

Perscommentaren

"Acda’s songs klinken eenvoudig en vertragend, wat modieus genoeg is. Maar ze maalt niet om regels of marktwaarde, ze zoekt naar kwetsbaarheid. Deze songs zijn beweeglijker dan die op haar debuut, trekken zich los uit het singersongwritergevoel en klinken vaak ontheemd, zoals het magnifieke titelnummer. " (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 16.09.2015, p.D8

(...) "één van de mooiste Belgische platen van 2015" (...) "De titeltrack hangt een minuut van Ry Cooders `Paris, Texas'-soundtrack te dromen en klapwiekt dan, begeleid door een zwerm strijkers, een lyrisch hoogtepunt tegemoet. Favoriet `Still We Guess' hypnotiseert in al zijn minimalistische eenvoud." (...) "En zo leren we Chantal Acda steeds beter kennen als een artieste met een wijdopen blik die zoals in `Homes' ­ haar roots meedraagt wanneer ze aan de andere kant van de wereld de juiste muzikanten gaat opzoeken om haar kwetsbaarheid te vangen in prachtige, universele liedjes, die samen stilaan een behoorlijk indrukwekkend oeuvre vormen." (***1/2)
(hs), Humo, 29.09.2015, p.154

"'Everything got lost in our souls / We broke the rules and danced all night again'. Gedoseerd, want opnieuw is hier nergens sprake van overdaad. Iedere noot is afgewogen, maar wel wezenlijk onderdeel van de knap intact blijvende spanningsboog. Niemand is perfect, iedereen heeft zijn gebreken, het is maar net wat je er samen van maakt. Chantal Acda kan ze doen schitteren"
Willem Jongeneelen, OOR 2015/09, september 2015, p.77

(...) "in alle opzichten een zuinig werkje, met acht zachte, door subtiele penseelstreken onderlijnde songs. Songs zoals enkel de wolkjes condens op een venster verraden dat zonet iemand naar binnen stond te turen. 'Speel niet wat er staat, speel wat er níét staat', zei een groot jazztrompettist ooit. Acda en co. hebben die boutade perfect onder de knie. Dat noopt tot herhaaldelijke luisterbeurten, waarin die penseelstreken steeds duidelijker worden. Mooi." (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 30.09.2015, p.43

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Ik heb de hemel zien opengaan" (29.09.2015)