Alive

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Gratitude Trio
Label(s):El Negocito Records
Label code:eNR036
Releasedatum:01.06.2015
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):free & experimental jazz
Taal:Instrumentaal

Perscommentaren

"Saxofonist Jeroen Van Herzeele toont zich op Alive, het nieuwe album van zijn Gratitude trio, een meesterlijk hymnespeler." (...) "Van Herzeele, een van onze toonaangevende saxofonisten, ontwikkelde een heel bezielde en bewogen speelstijl. Zijn toon en frasering hebben een dwingend karakter, zijn speelstijl ademt John Coltrane. Drummer Louis Favre en de elektrische bassist Alfred Vilayleck pakken die onweerstaanbare saxofoonsound in met de juiste ritmische patronen." (...) "Muziek met een authentieke kracht." (****)
Karel Van Keymeulen, De Standaard, 17.06.2015, p.D6

(...) "Alles waar Coltrane voor staat is in deze muziek aanwezig en toch is het niet louter epigonisme. Er wordt een gezamenlijk verhaal verteld, overtuigingen worden gedeeld, die diep van binnen zitten en met evenveel kracht als liefde naar buiten worden gebracht." (****)
Mischa Andriessen, Jazzmozaïek 2015/3, oktober 2015, p.43

"De saxofonist, groot bewonderaar van John Coltrane, heeft een krachtige, bezwerende toon die hier ten volle tot zijn recht komt. De elektrische bas van Alfred Vilayleck geeft de muziek een forse energiestoot, en drummer Louis Favre is uitstekend. Na zes groots uitgewerkte stukken en één kort tussendoortje hapt u na zoveel intensiteit zeker even naar adem."
Peter De Backer, Het Nieuwsblad, 05.09.2015 (****)