Wild flowers

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bony King
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB403CDX : 941.B403.022
Releasedatum:16.03.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Standing in the light
2.Sad Rosanne
3.One more night
4.Sweet love
5.Summer nights
6.River child
7.At the gates of town
8.Wandering light
9.Wild flowers
10.Got to let you know

Perscommentaren

"De pedalsteel huilt in het leeuwendeel van de songs, terwijl het alter ego van Bram Vanparys oogst wat Neil Young zaaide op Harvest. Wanneer ook Dylan, Wilco en Emmylou Harris (die tweede stem van Laure Cortes!) de Wild Flowers buitenzetten, herinner je je dat er nooit genoeg gemorst kan worden met ontroering." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 12.03.2015, p.26

"Voor Bram Vanparys leidde de weg voorwaarts naar Los Angeles, waar hij samenwerkte met Ryan Freeland, een producer die met onder andere Bonnie Raitt en Carolina Chocolate Drops grammy's won. De melodieuze songs van Vanparys varen er wel bij." (...) "De mix van akoestische en pedal steel­gitaren kadert de meeslepende tenor van Vanparys goed in en geeft het genre een melancholisch surplus." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.D8, 18.03.2015

(...) "een heel mooie plaat. De rijke Amerikaanse sound, de instantherkenbare melodieën en her en der zinnen die een klein belletje doen rinkelen ­ dat vervolgens naadloos in het groepsgeluid overgaat. Drie woorden Dylan hier, CCR-titel daar: bewust, of een geval van osmose? Wij durven het eerste te denken" (...) "Met die stem van hem, die meer dan ooit vrije uitloop krijgt, heeft hij hoe dan ook de grootste troef in huis. En hij heeft de songs. 'Sad Roseanne', 'At the Gates of Town', 'Sweet Love': we gaan niet ontkennen dat we er de echo's van een aardig gevulde platenkast in horen, maar ze komen uit zijn pen, en ze mogen er zijn." (***)
(nq), Humo, 10.03.2015, p.155

"Bram Vanparys is een echte kunstenaar. Iemand die de maatschappij vanop een afstand gadeslaat, en die vervolgens met een liedje naar zijn hand zet. Ook nu weer, op zijn nieuwe cd."
Bart Steenhaut, De Morgen, 22.04.2015