The phantom cowboy

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):K's Choice
Label(s):Wallaby Records
Label code:88843037902
Distributeur:Sony Music Entertainment Belgium
Releasedatum:24.04.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.As Rock & Roll as it gets
2.Woman
3.Perfect scar
4.Private revolution
5.We are the universe
6.The phantom cowboy
7.Bag full of concrete
8.Come alive
9.Gimme real
10.Down
11.I was wrong about everything

Perscommentaren

"Sarah en Gert Bettens zijn terug. En hoe. Ruig als in hun ruigste tijden. Rumoerig en onrustig, opzwepend en groezelig" (...) "een rockplaat [..] die ook lìve
de daken van de podìa zal doen vliegen, zonder twijfel" (...) "Voor het eerst schreven broer en zus Bettens alle nummers samen en dat leidt tot een verrassende en heuglijke stap in het langdurige bestaan van K's Choice."
Hans van der Maas, OOR 2015/04, april 2015, p.84

"K's Choice heeft nog 'ns een rockplaat gemaakt, en daarop wordt niet melancholisch gemijmerd, maar melodieus gas gegeven."
Stef Selfslagh, De Morgen, 25.04.2015, p.43

"“From couldn’t get any worse to it’s about as rock and roll as it gets”, zingt Sarah Bettens in de openingstrack van ‘The Phantom Cowboy’. Geen idee waarover ze het heeft in het eerste deel van die zin, maar in het tweede slaat ze alvast de nagel op de kop. Het zevende studioalbum van K’s Choice is het hardste dat zij en haar broer Gert ooit op ons loslieten en doet denken aan de rauwe nummers vanop ‘Paradise In Me’ en ‘Cocoon Crash’. Met Alain Johannes (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, Black Box Revelation) achter de knoppen hadden we eerlijk gezegd ook niets anders verwacht! De twee schreven de songs voor de allereerste keer in hun muzikale carrière samen en namen alles op in slechts een week. Dat leverde een no-nonsense-plaat op met stevige poprock. De single ‘Private Revolution’ was al een voorsmaakje van de heavy sound maar ‘Come Alive’ klinkt zelfs nog beter!"
(jk), RifRaf #265, mei 2015, p.23

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Broer en zus Bettens dagen hun publiek uit (24.04.2015)