Night of the hunter

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Creature with the Atom Brain
Label(s):Waste My Records
Label code:WMRLP009
Releasedatum:27.02.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

A1.Night of the hunter, part 1
A2.Night of the hunter, part 2
B1.Night of the hunter, part 3
B2.Night of the hunter, part 4
B3.Night of the hunter, part 5

Perscommentaren

"De plaat heet 'Night of the Hunter', en zo klinkt ze ook: als de B-film die je enkel bekijkt omdat de soundtrack zo verrekt goed is. Volume op tien, joint binnen handbereik, en de war on drugs waar hij zijn moet: in a galaxy far, far away. Niet meer gebonden aan verwachtingen, een tour of een toekomstvisie laat Struyf zijn vele invloeden uit alle poriën stromen: psychedelica, Afrikaanse ritmes, Oosterse stuff, progrock, ja zelfs voor stoner is hier en daar nog plaats." (...) "iedereen [mag] op ‘Night of the Hunter’ zijn onmiskenbare zelve zijn. Tim Vanhamel met een even ouderwetse als tegendraadse gitaarsolo in track 1, Reniers op vocals and harmonica in track 4, en Barman tussendoor in croonmodus. ‘Night of the Hunter’ is een film die u gehoord moet hebben."
Jurgen Beckers, Humo, 24.02.2015, p.155

(...) "een muzikale omvaart die de verrassingen aaneenrijgt. Komen u onder meer tegemoet: lustige, krachtige blazers (in delen 1 en 4 drijft de herinnering aan Theme from Turnpike van dEUS boven), splijtende gitaarsolo's, strenge electrobeats, exotische synthesizermotieven – Turks? Egyptisch? Ethiopisch? – en iets wat als een digitaal vermaalde bouzouki klinkt. Maar de groove, die laat nooit af. Dus: u leidt CWTAB met een dankbare glimlach naar het graf en belooft nieuwsgierig te blijven naar de toekomstige escapades van Aldo Struyf" (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 25.02.2015, p.46

(...) "Een even bedwelmende als muzikaal hoogstaande afscheidsplaat. Stoppen op je hoogtepunt. Topplaat!"
(cva), Gonzo Circus #127, mei 2015, p.74

"Waar bands niet zelden de neiging hebben om, in het beste geval, na enkele briljante platen steeds saaier en saaier werk af te leveren, eindigt Creature With The Atom Brain met een knaller. Deze vierde (of zesde als de twee ep’s meegeteld worden) is mogelijk het beste dat de band gemaakt heeft. Sinister, bijna als sluipend gif komen de vijf titelloze stukken muziek op je afgeslopen om je met een hypnotiserende verleidingsdans de diepte in te sleuren. De grafstem van Lanegan, de zwoele croon van Barman, een macaber orgeltje, opzwepende blazers: het komt in de gelaagde muziek allemaal naar boven en maakt van deze ‘Night Of The Hunter’ een heerlijk demonisch afscheidsfeest, waarmee Creature With The Atom Brain een fraaie illustratie geeft van het concept stoppen op je hoogtepunt."
Joris Vanden Broeck, RifRaf #263, maart 2015, p.12

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'In de spots staan is een kwelling' (23.02.2015)
"We zijn allemaal brave mannen geworden" (28.01.2015)