Reason

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Selah Sue
Label(s):Because Music
Label code:2564613568
Distributeur:Warner Music Benelux
Releasedatum:27.03.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Alone
2.I won't go for more
3.Reason
4.Together (Ft. Childish Gambino)
5.Alive
6.The light
7.Fear nothing
8.Daddy
9.Sadness
10.Feel
11.Right where I want u
12.Always home
13.Falling out

Perscommentaren

"De teksten, geschreven met Birsen Uçar (Hydrogen Sea), dalen diep af in het psychologische duister, maar zoeken ook het licht. Het zijn eerlijke, uitgesproken en moedige zelfanalyses." (...) "Met dikke knipogen naar dubstep en triphop wekken de songs een warme, maar rusteloze sfeer op waarin Putseys haar demonen ondergaat (‘Sadness’) of hoopvol probeert te zijn (‘The light’)." (...) "Omdat de meeste nummers een goeie melodie in zich dragen en de teksten zo persoonlijk zijn, klopt het plaatje." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 25.03.2015, p.D8

"deze opvolger is op alle fronten warmer, voller, rijper, spannender en geraffineerder [dan haar debuut]" (...) "De productie is om door een ringetje te halen: vol, warm en helder tegelijk. Die productie, hoe hypermodern en helemaal 20,l5 soms ook, leidt nergens af van de liedjes en die uit duizenden herkenbare, mooi rauwe soulstem van een eigengereide jonge vrouw" (...) "Grote mensenmassa's voor héél grote podia wachten voor de nu 25-jarige zangeres met een glanzende toekomst. Of ze daar nu blij van wordt of niet."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/03, maart 2015, p.79

(...) "Putseys [weet] zich op het al bij al solide Reason ook geregeld te onderscheiden van haar huppelende en twerkende collega's door openhartig haar donkerste gedachten te spuien." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 25.03.2015, p.43

"Deze langverwachte opvolger van die millionseller heeft alles om haar internationale succesverhaal te laten voortduren." (...) "een warme, gevarieerde plaat die bulkt van potentiële hits. Dat twee Scandinavische topproducers voor een doordacht en eigentijds geluid tekenen, doet geen afbreuk aan Selah Sues eigenheid. Haar hartstochtelijk bezongen kwelgeesten en intieme gevoelens schraagt de 25-jarige Vlaams-Brabantse met songs die een stuk meer van vlees en bloed klinken dan die van verwante Amerikaanse sterren." (...) "een plaat die fans meteen aan de borst gaan drukken." (7/10)
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 28.03.2015, p.40

"Na een wereldtournee van twee jaar en met enkele stevige hits op zak verschijnt de Leuvense Selah Sue terug op het toneel met een nieuw album. Voor ‘Reason’ kon ze terugvallen op de produce skills van Robin Hannibal (Rhye, Kendrick Lamar) en Ludwig Goransson (Childish Gambino, Haim). Meer dan ooit baadt Selah Sue’s imposante, hese soulstem in een hedendaagse stijl, uiteenlopend van strakke beats (‘Right Where I Want You’) en dito synths (‘Reason’) tot simpelweg catchy popsongs van het kaliber van ‘Alone’. Deze laatste klinkt akoestisch zelfs nog beter, net zoals het tragere ‘Always Home’ dat doet. Vier jaar na haar debuut is Selah Sue niet meer het meisje met de straffe soulstem, maar de doorwinterde zangeres die een volwassen plaat als ‘Reason’ op de wereld heeft gezet."
(ne), RifRaf #264, april 2015, p.24