The orb we absorb

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Wallace Vanborn
Label(s):Tossed Salad Records
Label code:TSR002CD / 980.A015.022
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:31.10.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Light in the dark
2.Supply & the damned
3.Skipping loops
4.A bee and a buzz
5.Devolution
6.Vampires (big drain)
7.Revealers
8.Wizard cats blizzard
9.When the riders...
10.Regenerating mantra
11.Welcome to the wastelands
12.Wave goodbye
13.Dark in the light

Perscommentaren

(...) "de klank [is] naakt, droog en vuil, alsof Wallace Vanborn naast jou in je woonkamer staat te musiceren. Dat werkt natuurlijk alleen als de liedjes goed zijn. Et voilà: met gitaarriffs die Black Sabbath vergat te schrijven, refreinen die Soundgarden over het hoofd zag en grooves die Jon Bonham nog moest bedenken, creëert het trio een collectie woeste rocknummers waarin waanzin en weemoed elkaar aflossen. Glossy en hapklaar is het zelden, passioneel en doorwrocht des te meer." (****)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 29.10.2014, p.8

"(...) ook togen ze zonder knikkende knieën naar de ultieme Amerikaanse studio om hun nieuwe rocksongs op te gaan nemen. Die staat in de woestijn van Joshua Tree en heet Rancho De La Luna, met achter de mengtafel de peetvader van de woestijnrock himself: Chris Goss (...). Hij liet de mannen hun spierballen behouden, de gitaren nog wat lager stemmen en het tempo flink omlaag schroeven. De steeds straffer zingende Clement lijkt daardoor ook als verhalenverteller nog beter uit de verf te komen. Het woestijnzand deed de motor nergens haperen en dit gruizige, nog vuigere geluid past Wallace Vanborn perfect."
Willem Jongeneelen, OOR 12, december 2014, p. 102

"Derde keer, goede keer... dat is bij Wallace Vanborn niet het geval want ook de vorige twee platen sloten we meermaals op in onze cd-speler tot de riffs echt al het prut uit onze oren geknald hadden. En het ziet ernaar uit dat we de wattenstaafjes nog even in de badkamerkast mogen laten liggen: ‘The Orb We Absorb’ stormt heerlijk dreigend op je af en blaast je zo omver. Met songs die donker zijn als een kille woestijnnacht en de nodige catchiness waar we zo van hielden bij de tweede langspeler, pletwalst het Gentse trio door het album. Luister maar naar de single ‘Supply & The Damned’ die echt wel airplay verdient, brul mee met het refrein van ‘Devolution’ of hoor hoe agressief-dramatisch Ian Clement wel niet kan klinken in ‘Revealers’. Vaarwel oorprut, hallo zandstorm!"
(jk), RifRaf #260, nevember 2014, p.11