The long answer is no

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Douglas Firs
Label(s):Excelsior Recordings
Label code:EXCEL96402
Distributeur:V2 Records Benelux
Releasedatum:26.01.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Caroline
2.Can you tell her I said hi?
3.Through watery eyes
4.Don't buy the house
5.22:22
6.Summer's leaving
7.All the same difference
8.That kind of thing
9.The long answer is no
10.Pigs in the sky
11.Your only friend
12.Bonus track

Perscommentaren

"Met een sterke tweede cd (..) is Douglas Firs klaar voor een groter publiek."
Lander Deweer, De Morgen, 26.01.2015, p.28

"Parels van songs schrijft deze wat schuchter ogende Vlaamse midtwintiger." (...) "op 'The Long Answer is No' is Van Hellemont alleen nog maar gegroeid. Alles is steviger, subtieler, mooier en dieper geworden: de rocksongs (Can You Tell Her I Said Hi?), de ballads (Through Watery House), de pakkende popliedjes (Caroline) en alles wat ertussen zit." (...) "beresterk en hartverscheurend mooi."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/03, maart 2015, p.80

"'The Long Answer Is No' is een cd van een muzikant die weet wat hij wil en dat verdomme zal gaan halen ook. (...) Met zijn tweede langspeler heeft Douglas Firs de stukken zó op het schaakbord gezet, dat een schitterend eindspel bijna niet kan uitblijven." (***)
(vc), Humo 3883, 03.02.2015, p. 155

"Douglas Firs, de andere versie van Meisenaar Gertjan Van Hellemont, maakte met ‘The Long Answer Is No’ zijn tweede plaat. Het scheurende rock-‘n-roll-gehalte van de eerste twee nummers leunt nauw aan tegen The Van Jets, maar daarna verdwijnt dat naar de achtergrond. Dit album is afwisselend, wat we natuurlijk wel verwacht hadden met zo’n band: onder andere Simon Casier (Balthazar) en Christophe Claeys (Amatorski en Magnus, voormalig Balthazar) spelen mee en zo kan je niet missen. De tragere nummers vallen wel erg hard op, want die gaan diep. ‘All The Same Difference’, ofwel een van de momentjes om heen en weer te wiegen met je knieën tegen je kin, heeft je het gevoel dat het wel goed komt. Die andere topper ,‘That Kind Of Thing’, kon zo door Jonathan Vandenbroeck, aka Milow, geschreven zijn. Misschien is dat de reden waarom het zo verrassend klinkt. Maar Douglas Firs blijft vooral zichzelf. Tot slot zou het zonde zijn om de titelsong ‘The Long Answer Is No’ over het oor te horen: deze mocht gerust veel langer duren. Sprankelend, hoopvol, alles. Deze plaat zetten we nog eens op!"
(pl), RifRaf #262, februari 2015, p.18

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Douglas Firs (03.02.2015)
'Zogenaamde vernieuwing verveelt mij' (26.01.2015)