Where neon goes to die

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Magnus
Label(s):Universal Music Belgium
Label code:379 0544
Releasedatum:01.09.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Dance & Electronica
Taal:Engels

Track-info

1.Puppy (With Tim Vanhamel)
2.Last bend (With Blaya)
3.Trouble on a par (With Mina Tindle)
4.Future postponed
5.Catlike
6.Regulate (With Billie Kawende)
7.Everybody loves repetition (With Selah Sue)
8.Getting ready (With David Eugene Edwards)
9.Singing man (With Thomas Smith)
10.Death of neon

Perscommentaren

"...het gros van de tracks op 'Where Neon Goes To Die' is eenkenniger en minder complex dan pakweg het oude 'Pistolero Savvy' of 'Jumpneedle'. Live valt dat minder op, want dan hoor en zie je een rockgroep in een electrokorset, maar ook met drive, overtuiging en genoeg samenhang om oude en nieuwe songs ongemerkt door elkaar te gooien. Op plaat merk je dat de bovenbouw weliswaar minder frenetiek is dan die van de oude Magnus, maar ook euforischer en aanstekelijker. En waar 'The Body Gave You Everything' tien jaar geleden nog opviel door lichtvoetigheid, weet 'Where Neon' zich vergezeld van een sérieux: het blijkt Magnus evenmin slecht te staan." (***)
Frederick Vandromme, Humo 3861, 02.09.2014, p. 154

"Laten we maar meteen bekennen: de nieuwe Magnus, ‘Where Neon Goes To Die’ treft raak. Hard en ongenadig. Den Barman en den Bolland mogen dan wel 10 jaar hebben gedraald om een opvolger voor ‘The Body Gave You Everything’ uit te brengen, het gevoel zit goed. Met ‘Puppy’ scheiden ze al dadelijk een pure adrenalinestoot af, met de funky groeten van Tim Vanhamel. Single ‘Singing Man’, met de zanglijnen van opper-Editor Tom Smith, biedt dan weer good old eightiespop, alsof het jaren geleden werd geschreven. Nog zo’n zweem van nostalgie, maar eentje die wel zeer eigentijds aandoet, hoor je op het geweldige ‘Future Postponed’. Tijdens ‘Catlike’ horen we dan Barman rappen, alsof hij nooit wat anders heeft gedaan. 'Regulate’ dropt een splinterbommetje dat best wel eens lang zou kunnen nazinderen. Waarna we ons volledig durven verliezen aan het perfect afgewogen ‘Getting Ready’. Toch overheerst de hoerastemming niet altijd: ‘Everybody Loves Repetition’ en ‘Death Of Neon’ hadden voor ons niet echt gemoeten. Maar voor de rest: hop hop, Magnus!"
(kc), RifRaf #259, oktober 2014, p.24

"Where Neon Goes To Die (een citaat van Lenny Bruce, maar ook de naam van een documentaire over de teloorgang van het Jiddische theatercircuit in Florida) is opnieuw een meer dan lekker album. Meer 'J.J. Cale meets Kraftwerk', om Barman maar eens te citeren. Met nu ook meer Europese r&b, nostalgie naar de eighties, warmte als het tempo daalt (Getting Ready) of juist meer kracht als er extra gas gegeven wordt (Regulate). (...) De meerwaarde zit hier in de mix van fijne liedjes, het frisse geluid, de ouderwetse synthesizers, sterke raps en onverwacht prachtige details."
Willem Jongeneelen, OOR 08, september 2014, p. 96

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Magnus verenigt, dEUS verdeelt' (27.08.2014)
'We maken geen dance, maar dansmuziek' (27.08.2014)
C.J. Bolland over het nieuwe opus van Magnus (26.08.2014)
'Je haalt je munitie niet uit wat goed gaat, maar uit wat verkeerd loopt' (23.08.2014)