Minutes to midnight

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Sedan Vault
Label(s):San Khapaw
Label code:SK004 / 969.A001.022
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:21.04.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Streetwalkers
2.Drunk dialing
3.Fix me up
4.From Mick to Jagger
5.We need out
6.Chase and run
7.Lo-fi
8.Face of tonight
9.Ghost rider
10.Everything is everything

Perscommentaren

"De hals-over-kop-rock van de vorige albums maakt plaats voor aanstekelijke gitaarpopsongs waarin de theatrale driften van frontman Marius Meeuwis gedoseerd worden. Het beteugelen van die weltschmerz is een goed idee: in het verleden durfde de overdaad de songs wel eens schaden. Maar kijk, nu zijn er catchy nummers als 'From Mick to Jagger' en forse robotrock zoals 'Streetwalkers'. Hun versie van Suicides 'Ghost rider' klinkt dan weer als The Cramps met coke achter de kiezen." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 23.04.2014, p.D8

"The Sedan Vault houdt vast aan zijn beproefde kruising van op de knieën neerzijgende emorock en dramatische synthesizergordijnen. Die blijft op Minutes to Midnight credibel, ook al drijven af en toe de pompeuze maniertjes van Muse de invloedssfeer binnen. Niets tegen fervente uithalen als Fix Me Up , Lo-Fi of die explosieve cover van Suicides 'Ghost Rider', integendeel. Maar dit geluid was al langer bekend." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 23.04.2014, p.43

"Terwijl The Sedan Vault het met minder handen moet doen op deze derde plaat, wordt er op ‘Minutes To Midnight’ geen schuif of register ongemoeid gelaten. De band combineert namelijk de spontaniteit en energie van het geweldige debuut ’Mardi Gras Of The Sisypha’ (2006) met een nog strakkere (maar minder steriele) productie dan deze van ’Vanguard’ (2008). Door het beste van beide te nemen, leveren de gebroeders Meeuwis nu hun sterkste album tot heden af. De devotie en het monnikengeduld waarmee deze plaat tot stand kwam, vertaalt zich immers perfect in zowel de speelse, energetische en donkere als de uitdagende en aanstekelijke songs zoals het heerlijke ‘Chase And Run’, ‘Streetwalkers’ of ‘Face Tonight’ - om er drie te noemen. Beluister ze gerust allemaal ouderwets na elkaar - zoals het moet - want op ‘Minutes To Midnight’ staat geen noot te veel, geen tel te weinig of is er geen evenwicht uit balans. Is het al lijstjestijd?"
Johannes De Breuker, RifRaf #254, april 2014, p.15

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
That’s what brothers do (01.04.2014)