Kill all kings

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Channel Zero
Label(s):CNR Records Belgium
Label code:22 24283-5
Releasedatum:04.04.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Track-info

1.Dark passenger
2.Electronic cocaine
3.Burn the nation
4.Digital warfare
5.Ego
6.Crimson collider
7.Kill all kings
8.Brothers keeper
9.Army of bugs
10.Mind over mechanics
11.Duisternis
12.Heart stop

Perscommentaren

"Na de massieve sloophamer die voorganger Feed ’Em with a Brick (2011) was, doet Kill All Kings hoogstens een grotere hang naar klassieke heavy metal aanstippen." (...) "Franky De Smet-Van Damme varieert vlotter dan ooit tussen zingen en brullen. Grootste verrassing is het Vlaams en Frans dat hij in Duisternis bovenhaalt. Dus: meer gereedschapskist dan hamer alleen." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 02.04.2014, p.43

"Channel Zero mikt steeds meer op de grote stadions, met een breed uitwaaierend geluid en een cleaner zingende Franky. En zo is het hele album stuivertje wisselen tussen typische Channel Zero-stampers (...) en de wat meer afgemeten nieuwe stijl van nummers als het introverte Ego, Brothers Keeper en Heart Stop. Kill All Kings is misschien niet meteen weggelegd voor de fans van het eerste uur, maar Channel Zero wordt wel rijper. En die gunfactor blijft wel."
Tijs Heesterbeek, OOR 04, april 2014, p. 80

(...) "een plaat waarop Belgiës bekendste metalband gevarieerder dan ooit klinkt." (...) "In zijn geheel is Kill all Kings door de variatie boeiender dan de ook al niet bepaald misse voorganger Feed ‘em with a Brick (2011). Tot spijt van wie het benijdt: na 24 jaar is Channel Zero nog steeds de vaandeldrager van de Belgische metal." (****)
(tds), Gazet Van Antwerpen, 19.04.2014, p.38