It takes a whole lot of fools to build a pyramid, but love just takes two

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):You Raskal You
Label(s):Clown Shoes Music
Label code:CLSH002
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:01.03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Golden arrow
2.Machine and man
3.Blue Alps
4.Leaves of love
5.The plow
6.The bucket and the rag
7.It's gone
8.Lover
9.My love
10.Taken by surprise

Perscommentaren

"Rienk en Maarten Michielsen zorgen voor meanderende vocalen en atmosferische klanken op lapsteel en gitaar, terwijl ook de banjo van Guy Brees je ver weg uit de Kempense kleiputten neemt, richting deep south. You Raskal You flirt met bluegrass, dixieland en afrobeat, en kruidt die mengeling tot een gloedvol geheel." (****)
Wim Wilri, De Morgen, 06.03.2014, p.M6

"De vijf mannen van You Raskal You weten met hun album ‘It Takes A Whole Lot Of Fools To Build A Pyramid, But Love Just Takes Two’ een gevoelige snaar te raken, zonder te vervallen in melig gezeur. Een stukgelopen relatie werd nog nooit zo vrolijk bezongen als in de single ‘The Bucket And The Rag’, ondersteund door een videoclip waar kuisvrouwen de hoofdrol spelen. Ook de rest van het album belicht zowel de positieve als de negatieve kanten van de liefde. Het nummer ‘Golden Arrow’ is een opener van formaat met een knipoog naar blues en nodigt uit om verder te luisteren. Voor de romantici onder ons is er ‘Leaves Of Love’ met lyrics als “baby let’s get married , take your clothes off, love”, of ontstaat een alternatieve openingsdans met ‘Lover’. De albumtitel is overigens een deel uit de tekst van het laatste nummer ‘Taken By Surprise’ en weergeeft de thematiek van het album: de liefde en de zotheid. Een romantische plaat, gehuld in een roze hoes, voor zowel koppels als singles."
Anouk Peeters, RifRaf #253, maart 2014, p.24

"(...) het belangrijkste verschil met dat debuut is dat het Vlaamse vijftal nog veel betere songs schreef, waarin het vaak ook bijzondere zijpaden durft in te slaan. De poging de langste albumtitel van het jaar te verzinnen is even geslaagd als de songs waarin die liefde ook constant een grote rol speelt. (...) Vreemd genoeg vormen de twaalf songs op dit eclectische album toch een coherent geheel en bezit de band met het basic Leaves of Love over een gevoelige liefdesparel."
Willem Jongeneelen, OOR 06, juni 2014, p. 102

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De liefde en de zotheid (01.03.2014)
"Wij strelen zieltjes en verwarmen lichamen" (28.02.2014)