And so it is morning dew

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The bear that wasn't
Label(s):PIAS Belgium, Friendly Man's Setup
Label code:FMS002CD / 900.A015.022
Releasedatum:14.03.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.The little witch and the brave boy are going to Venus
2.Fizzy good (Make feel nice)
3.Headphones
4.The exciting adventures of a bad bet, a bad alliteration and Mister Consequence
5.Winterwandering
6.They are the Donutpeople
7.We've come bearing gifts
8.Sour apple
9.Your huckleberry friend
10.Ballad of two raindrops
11.The rain is a-coming
12.Next stop: Disneyland!

Perscommentaren

"De jonge singer-song-writer schreef voor 'And so it is morning' tedere, breekbare liedjes die folk en country als basis nemen. Bright Eyes is duidelijk een grote invloed: Verresen heeft hetzelfde soort aarzelende fluisterstem als diens Conor Oberst. Liefhebbers van simpele, naïeve songs vallen wellicht voor Verresens kinderlijke teksten."
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.c27 (13.03.2010)

"De titels zijn vaak al een verhaal op zich, en wat er muzikaal en tekstueel wordt aangehangen voldoet altijd aan de verwachtingen. (...) Vooral in het op de juiste plaats inschakelen van de juiste mensen en instrumenten toont Verresen zich een jonge meester." (...) "'t Is ons een raadsel waarom TBTW in de halve finale van Humo's Rock Rally 2008 is blijven steken, want wat-ie op 'And so it is morning dew' laat horen is topklasse." (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo 3628, 16 maart 2010, p. 172

(...) "wij vinden het een prachtige, gloedvolle folkpopplaat. Verresen klinkt nu eens als een jazzy Badly Drawn Boy, dan weer als Bright Eyes zonder de dramatische tremolo of Elliott Smith vóór hij onfortuinlijk op dat mes viel. Maar bovenal klinkt The Bear That Wasn't als zichzelf: een weemoedige, maar nooit ofte nimmer larmoyante singer-songwriter die fijne, meeslepende verhalen te vertellen heeft." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.37 (24.03.2010)

(...) "als The Bear That Wasn't imponeert [Nils Verresen] pas echt. Deze folkfähige troubadour opereert in low key en lieert fabelachtige songs aan even fabelachtige titels als 'Winterwandering', 'Your Huckleberry Friend', 'Ballad of Two Raindrops' of 'The Little Witch and the Brave Boy Are Going to Venus'. Je kunt er zo je eigen verstilde tableaus bij verzinnen." (...) "Om maar te zeggen hoe hypnotiserend de gitaarlijntjes klinken van deze fraai gelickte Beer, en hoe langdurig de blazers ('Winterwandering') of cello en trompet ('Your Huckleberry Friend') in je koker blijven spoken. Een wonderlijk debuut." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.29 (29.03.2010)

"Nils Verresen, zo heet de jonge gast achter het éénmansproject The Bear That Wasn’t. Zijn breekbare luisterliedjes komen perfect tot hun recht in de huiselijke sfeer van een woonkamer en dat neemt Verresen nogal letterlijk. Voor zijn project 365 dagen trekt hij immers een jaar lang met zijn fiets en gitaar door heel Vlaanderen. Geef de man een matras en een dampende kom soep en in ruil krijg je een privéconcert vol prachtige folksongs die refereren aan het beste van Badly Drawn Boy, Bon Iver en Elliot Smith. Debuut ‘And So It Is Morning Dew’ staat vol soortgelijke songs, waaronder het knappe ‘Winterwandering’. Knappe, Belgische Duyster-plaat!"
(rl), RifRaf #213, maart 2010, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Bear That Wasn't - And So It Is Morning Dew (07.2010)
The Bear That Wasn't - And So It Is Morning Dew (24.03.2010)
The Bear That Wasn't - And So It Is Morning Dew (16.03.2010)
The Bear That Wasn't - And So It Is Morning Dew (03.2010)