June

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):And they spoke in anthems
Label(s):Huis Mortier
Label code:HMR-001
Distributeur:V2 Records Benelux
Releasedatum:10.02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.The inventor of summer
2.Summerhouse 76
3.Kathleen
4.Sepia monochrome
5.Javelina
6.Slow down
7.Oh my god
8.Personal highway
9.Easy
10.This is how I used to dance / This is how I want to dance
11.Morning in June

Perscommentaren

"June bevat overwegend trage songs die heel rijp en inventief gearrangeerd zijn. Vanuit een vrij folky basis werkt Leurentop in verschillende richtingen: hij speelde haast alles zelf in en bricoleert met gevonden klanken, vocale harmonie, elektronica en gitaar. Zo vat hij zijn melancholie eigenzinnig, waardoor ze niet drukkend, maar net inspirerend wordt. Soms heb je de indruk dat hij zijn eigen muziek uitvindt. Sterk debuut." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 29.01.2014, p.D9

(...) "songs [die] gezapig schuifelen tussen folk en country, met Wilco en Sukilove in de knapzak. Schijnbaar nooit gehaast schetst de winnaar van De Beloften 2013 zijn gedachten, alsof de seconden down under trager voorbijtikten. Het geheel is een ontwapenend, maar nogal richtingloos reisrelaas. Leurentop wordt geleid door de herinneringen en niet andersom. Of zoals hij de plaat opent: ‘I go wherever the river flows.’" (***)
Xavier Vuylsteke De Laps, Focus Knack, 12.02.2014, p.25

"Arne Leurentop is zo iemand die je een bezige bij kan noemen. Hij componeerde al muziek voor theater, acteerde in kindervoorstellingen en speelde mee met onder meer Sir Yes Sir en Liesa van der Aa. Nu brengt hij met zijn eigen oneman-band And They Spoke In Anthems ‘June’ uit dat het resultaat is van een reis door Australië als straatmuzikant. Daarop benadert hij het geluid van Geppetto And The Whales en ben je als luisteraar geneigd je over te geven aan de schoonheid van zijn rustige luisterpop. Favoriet van onze oren: ‘Summerhouse 76’ door de cowboysound en het folky hoogtepunt. De sterkte van ‘June’ is dat alle nummers doordacht aan elkaar gebreid zijn en elke song toch compleet anders aanvoelt. Wondermooi, dat kleurrijk, gelaagd plaatje van And They Spoke In Anthems."
(pl), RifRaf #252, februari 2014, p.20

"Zijn songs zijn vaak even wonderschoon als zijn vocale uithalen. Soms klinkt hij desolaat, soms is het muzikale decor rijk aan bijzondere invalshoeken en geluiden. Samen met Douglas Firs geeft deze Vlaming traditionele genres heerlijk frisse optaters.""
Willem Jongeneelen, OOR 04, april 2014, p. 88

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
In Australië ben ik een betere muzikant geworden (08.02.2014)