Inside outside

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Novastar
Label(s):Warner Music Benelux
Label code:0825646393435
Releasedatum:28.03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Closer to you
2.Faith in you
3.In love with another
4.Kabul
5.Inside outside
6.So softly
7.Tumulus man
8.Light up my life
9.Fall down
10.Silvery rain
11.End to end

Perscommentaren

"de beste plaat van zijn carrière" (...) "De perstekst meldt referentiepunten als Fleetwood Mac en Pink Floyd, maar in een ijzingwekkende 'In Love with Another' - op een of andere manier zelfs een beetje jazzy - en het eveneens in akoestische gitaren gewikkelde 'Kabul' schemeren toch vooral raakpunten met Nick Drake en de jonge John Martyn door. Geen enkele gepassioneerde muziekliefhebber die dat als een minpunt zal beschouwen, vooral omdat Zweegers als songschrijver echt wel op topniveau werkt." (...) "leef een tijdje met de nummers samen, en ze bloeien stuk voor stuk open tot het beste dat Joost Zweegers tot nog toe gedaan heeft." (****1/2)
Bart Steenhaut, De Morgen, 27.03.2014, p.26

"Zweegers borduurt op zijn nieuwe album voort op de weg die hij zes jaar geleden al op 'Almost Bangor' was ingeslagen: minder rechtlijnige, klassieke popsongs, meer fijnzinnigheid en liedjes die tijd nodig hebben om onder je vel te kruipen. Maar zodra ze daar zijn geraakt, maakt hun aanwezigheid je zegenrijk."
Thomas Peeters, De Tijd, 27.03.2014, p.13

(...) "Inside outside, dat eind deze week in de winkels ligt, klinkt immers goed. Soms zelfs geweldig goed. Maar vooral manifest ánders. Dit is niet langer de popartiest die klassieke melodieën inkadert in een kast, maar een muzikant die geleerd heeft dat je de weg ook kunt vinden door het reisplan los te laten."
Peter Vantyghem, De Standaard, 24.03.2014, p.D6

(...) "geen instanthits op Inside Outside. Wel breed uitdijende, troebele, adult-orientated popsongs die zich slechts met enige moeite laten openwrikken. Zweegers zal er altijd wel de scherpe kantjes afvijlen. Naast aanwijzingen als Crosby, Stills & Nash en George Harrison moet men dus ook wel, tja, Dire Straits noemen. Maar zelfs dan. Zoals Zweegers vaak een melodie volrijp van de steel plukt, uitknijpt en samen met een geest op flessen trekt: voor dag en dauw al zou men eraan sabbelen." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 26.03.2014, p.49

"'Inside Outside' is een groeiplaat die blijft groeien, zelfs al geef je ze maar af en toe water. Een plaat waar je, net op het moment dat je dacht dat ze weg was, naar blijft teruggrijpen. Vanwege die ene kleine melodie die is blijven hangen, onderweg achteloos geserveerd, alsof melodieën nu ook weer niet zo belangrijk zijn. (...) Het mooiste moment op 'Inside Outside' zit helemaal vooraan, als de bloedmooie single 'Closer to You' zich losschudt van zijn intro en de plaat op een spoor zet waar ze veertig minuten lang niet meer vanaf raakt."
Jurgen Beckers, Humo 3939, 1.4.2014, p. 158-159 (***1/2)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Deze plaat is hoe ik vroeger vaak had willen klinken' (26.03.2014)
'Ik voel me niet langer als een geslagen hond' (25.03.2014)
Joost Zweegers (25.03.2014)