Marching

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Renée
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 043
Releasedatum:02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Dry on the line
2.Strawberry stains
3.Dabdoe
4.M.
5.Mr Alzheimer
6.Is it working
7.You were here
8.Out of order
9.Toasted
10.Marching

Perscommentaren

"Na drie herkenbare melancholiedjes zwaait M. plots de deur open: een vriendelijke maar kordate elektrische blues-en-surf gitaar, een piano met de boogie in de kast, percussie als handgeklap. Het speelse Is It Working (inclusief gemiauw) betrekt er de jungledrums van Emiliana Torrini bij. Ook de elektrisch geladen PJ Harvey en Feist zijn nieuwe ijkpunten. En op Toasted is geen hagelslag gestrooid, maar een maanbeschenen twanggitaar. Groei. Mooi." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 12.02.2014, p.25

"Haar liedjes zijn (...) nog altijd even onberispelijk opgebouwd rond haar bekoorlijke sirenenzang. Ritmisch handgeklap en een montere baslijn botsen met frustratie in `Is It Working': vintage Feist in een baldadige bui. Het naar Cat Power zwemende `You Were Here' is broeierige én troosteloze pop noir. `Marching' intrigeert meer dan `Extending Playground': het evenwicht tussen licht en donker zit goed, de drums klinken luider, de arrangementen avontuurlijker: (...). Benieuwd waar ze met haar volgende cd zal landen." (***)
(hs), Humo 3832, 11.02.2014, p. 156

"Marching laat een zangeres horen die na 'Extending Playground' een heel andere weg is ingeslagen. Minder ingetogen, iets robuuster ook. En -je kunt er niet omheen- wat donkerder van toon."
Bart Steenhaut, De Morgen, 17.02.2014, p.32

"De donzige pluizenbollen zijn deels weggevlogen op ‘Marching’, het tweede album van de West-Vlaamse singer-songwriter Renée. Haar pure, heldere stem heerst, speelse en dansbare nummers (‘Is It Working’) wisselen ruwere (‘Marching’) af en het geheel klopt verdacht goed. ‘Dabdoe’ is het buitenbeentje van dit album. Met een drumlijn en zang staat deze song er en meer moet daar niet aan toegevoegd worden. Plaats Renée met ‘Marching’ ergens tussen Feist (‘Mr Alzheimer’) en PJ Harvey (‘M.’), kies je lievelingsstoel uit en leun rustig naar achter. Renée is er weer en ze hoeft nergens heen te gaan."
(pl), RifRaf #252, februari 2014, p.21

"Ze heeft een stem die, ook als ze over ellende zingt, een gebroken hart binnen drie minuten kan lijmen. De vlinders in uw buik fladderen ook op de hoes al rond, al gaat het hier zeker niet allemaal over aardbeienvlekken op een nieuw dekentje en pannenkoeken eten. Renée zingt ook over iemand afzeiken, vergeten of missen. Toch hoor ik haar het liefst Dabdoe zingen en zou ik het liefst samen met haar richting drumband marcheren. Weg van die donkere wolken in haar hoofd en op de hoes."
Willem Jongeneelen, OOR 03, maart 2014, p. 94-95

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Ik schep mijn eigen universum' (15.02.2014)