Hologram

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Subs
Label(s):Lektroluv
Label code:LLCD13
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Dance & Electronica

Track-info

1.Enter the hologram
2.Trapped (Ft. Colonel Abrams)
3.Live in a dream (Ft. Selah Sue)
4.27 (Ft. Jay Brown & Danny Greene)
5.Concorde (Ft. Jean-Pierre Castaldi)
6.Fly (Ft. Jay Brown)
7.Cling to love (Ft. Jay Brown)
8.The hand (Ft. Jay Brown)
9.Under my skin (Ft. Jay Brown)
10.The bottle (Ft. Danny Greene)
11.Hologram (Ft. Jay Brown)
12.Exit the hologram

Perscommentaren

"Met 'Hologram' werpt de Gentse dancegroep The Subs zijn huid van punky relschopper af. In de plaats komt prikkelende elektronische soul met de wortels in Londen" (...) "Geen trommelvliesverschroeiende punktechno meer waarop het fijn pogoën is, wél soulvolle midtempoliedjes waarin de elektronica elegant de zwarte zangstemmen omgordt. Het is de sound van nu, het is de sound van de grootstad" (****)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 29.03.2014, p.10

"Met Hologram geven The Subs vrije teugel aan experiment en toegankelijke pop. Hun derde langspeler zet een raid in op soul, retrofuturisme, dramatiek, maar vooral: melodie. Een gedurfde koerswijziging, die fans van het eerste uur mogelijk de gordijnen injaagt." (...) "dankzij een instant classic als 'Concorde' is dit Hologram méér dan zinsbegoocheling." (***1/2)
Gunter Van Assche, De Morgen, 27.03.2014, p.M7

"De melodie wint het pleit op het derde album van The Subs. 'Hologram'is het warmste schijfje van dit drietal" (...) "The Subs verruimen zo hun bereik aanzienlijk: deze albumtracks kunnen vlot op de radio." (***)
Stef Vanwoensel, Het Belang Van Limburg, 12.04.2014, p.6

"We hebben de nieuwe van The Subs gewikt en gewogen: met de koptelefoon, in de wagen en thuis door de speakers gejaagd, om te zien what’s what, want ‘Hologram’ is een ambitieuze plaat – The Subs nieuwe stijl zo u wil. Eerlijk? Er werden veel registers opengetrokken om van ‘Hologram’ een topplaat te maken – dat merk je aan de feilloze productie en sound – maar de plaat schiet 37 richtingen tegelijk uit en loopt zo vast in goede bedoelingen en ambities. De synths zijn herkenbaar en dominant en vormen het ankerpunt waarrond zowat alle nummers worden opgehangen. Jammer genoeg zijn ze ook zowat het enige waarover we unisono positief kunnen zijn. Ondanks enkele fraaie gasten (Selah Sue die de poppy dubstep ‘Live In A Dream’ mooi doet meanderen en Jay Brown die aan een hele rits tracks meewerkte) geraakt ‘Hologram’ nooit echt op dreef. Zo drijft ‘27’ te gezapig in dezelfde sfeer als ‘Live In A Dream’ net waar de plaat smeekt om een adrenalineshot. Die rush lijkt er dan toch te komen met ‘Concorde’ dat lekker smerig van wal steekt en met z’n hitsige vibe toch even het vuur aan de lont houdt. Even snel is dat vuur in deel twee van de plaat alweer verdwenen. De symfonische synth-orgieën ten spijt, lijkt het wel alsof The Subs getracht hebben een plaat voor de charts te maken en werden de scherpe randjes en verraderlijke hoekjes allemaal netjes weggevijld. ‘Hologram’ hinkt op te veel gedachten – een vleugje Kaminsky, veel dubstep light, flarden house en r&b - om per se een ander geluid te laten horen, en verliest zo consistentie, noodzaak en kracht om een boeiende plaat te zijn. Herbronnen is goed, maar ‘Hologram’ is in veel opzichten een al te krampachtige poging om te vernieuwen en schiet zo zijn doel voorbij. Spijtig!"
(mc), RifRaf #254, april 2014, p.26

"Het derde album Hologram bevat opvallend veel popsongs, bij elkaar gezongen door sterren uit de eigen omgeving, zoals Selah Sue in het wat hoekige, met diepe bassen opgesierde Live In A Dream, (...). The Subs stampen dus minder hard en donker, maar flirten wel in stijl met andere genres, zoals triphop, garagehouse, disco en zelfs warme soulpop. (...) Een kleine metamorfose mag dit Hologram alvast genoemd worden, het eindpunt van dit veelzijdige trio lijkt echter nog lang niet in zicht."
Willem Jongeneelen, OOR 05, mei 2014, p. 84

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Waar pas ik in deze knoeiboel?' (29.03.2014)