For ever

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Eriksson Delcroix
Label(s):Waste My Records, V2 Records Benelux
Label code:VVNL25512
Releasedatum:02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Blues & Roots
Taal:Engels

Track-info

1.Home is where the angels roam
2.The sound of you
3.Snakes
4.At the car graveyard
5.The last thing on my mind
6.The valley
7.Black Jack David
8.Nashville Tennessee
9.I'm leaving
10.Riding on a snake with a bottle of tequila in my hand
11.Pretty little souls
12.Walking

Perscommentaren

"Eriksson en Delcroix zijn geen Cash en Carter-Cash, en ook geen Parsons en Harris. Dat zullen ze zelf ootmoedig toegeven. Maar charmeren doet het
wel, hun bitterzoete liedjes en het vlechten der stemmen. Pas echt verkocht zijn we wanneer het duo de traditionele zomen van de country overschrijdt, zoals met Riding on a Snake with a Bottle of Tequila in My Hand, een psychedelisch aandenken aan JJ Cale." (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 25.02.2014, p.25

"Zeven jaar na hun gezamenlijke debuut als The Partchesz komen Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix thuis ­met `For Ever', een volbloed countryplaat die de Partchesz-beats inruilt voor echo, omzichtigheid, intimiteit, autoharp, dobro, banjo, snares en shakers. 't Is een plaat vol kleine songs over grote gevoelens (country kent er geen andere); songs met genoeg clichés om country te zijn, en genoeg zijsprongen (toch wat speelse elektronica en een koortje van dochters Bruna Eriksson en Emma Bellenge in afsluiter `Walking', bijvoorbeeld) om ons ver genoeg van het `The Broken Circle Breakdown'-pad af te leiden." (***)
Katia Vlerick, Humo #3832, 11.02.2014, p.157

"“Baby you and me in Nashville, Tennessee”, zingen Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Maxon Blewitt en Broken Circle Breakdown Band) en Nathalie Delcroix (Laïs en Birds That Change Colour) op het nummer ‘Nashville Tennessee’. Dat is dan ook het uitgangspunt van de plaat ‘For Ever!’. De twee delen niet alleen lief, leed en twee dochters, maar ook een passie voor het zuiderse Amerikaanse lied. Het Vlaamse countrykoppel zocht de romantiek van the Midwest op. Dat het muzikaal klikt, staat buiten kijf. Erikssons en Delcroix’ stemmen zijn even goed op elkaar afgestemd als de banjo op de mandoline. ‘For Ever!’ bulkt van de melancholie (‘At The Car Graveyard’) en kabbelt onverstoord verder op het, soms te suffe, zuiderse tempo (‘The Sound Of You’ en ‘The Last Thing On My Mind’). Gelukkig zijn er dan nummers als het instrumentale, verrassende en eigenzinnige ‘Riding On A Snake With A Bottle Of Tequila In My Hand’ en de olijke afsluiter Walking’, om ons bij de les te houden."
(hdb), RifRaf #252, februari 2014, p.20

"(...) de zaak is uitgekristalliseerd, de aanpak puur, de composities spannend, de sfeer broeierig, de boodschap licht melancholiek en de band (...) in bloedvorm. Bedenk daarbij een donkere mannenstem van het kaliber Howe Gelb met een engel op zijn schoot (...). Hoe mooi vooral ook Delcroix kan zingen, het hoogtepunt is hier het lange instrumentale Riding On A Snake With A Bottle Of Tequila In My Hand, dat met prachtig ingehouden slidespel de titel helemaal waarmaakt. Duidelijk een kwestie van in het verkeerde land geboren, maar niets dat daar muzikaal op wijst. Mooiste Vlaamse countryplaat ooit."
Willem Jongeneelen, OOR 02, februari 2014, p. 89

Verwante items in de databank

Nieuws:Oscar and the wolf, Stromae en Gabriel Rios favorieten MIA's 2014 (28.11.2014)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Je kan zoveel met country doen' (11.02.2014)
Eriksson Delcroix (04.02.2014)