Deeper well

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Neeka
Label(s):Sub Rosa
Label code:SUBROSA005
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:31.01.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Deeper well
2.I don't need a lover
3.Rambler
4.Liaisons dangereuses
5.Dare you
6.Am I the one
7.No not tonight
8.Sit w you
9.Magnificent liar
10.High and happy
11.Winter

Perscommentaren

"Neeka geeft haar kenschetsende folksongs een speelse omkadering mee, met melodieuze percussie en een grappige ritmiek, terwijl op de achtergrond ook kleine, mooie inkleuringen te horen zijn. Het doet een beetje denken aan wat Mitchell Froom voor Suzanne Vega deed in 1992." (...) "Er zijn ook andere songs die intrigeren. 'Deeper well' is een nijdige afrekening met mensen die zweren bij namen en roem. En bij 'Winter', dat ze met Float Fall maakte, lijken de zweverige woorden uit de atmosferische muziek te zijn voortgekomen." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 29.01.2014, p.D8

"Neeka's liefde voor Joni Mitchell en Suzanne Vega is bekend en schijnt ook hier weer door. In sommige songs herken je die weerbarstige ritmes die ook bij Vega opdoken sinds haar liaison met Mitchell Froom. Zoals haar voorgaande cd's is ook Deeper Well een groeiplaat, die met elke beluistering mooier wordt." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 01.02.2014, p.39

"Deeper Well dartelt schijnbaar moeiteloos én overtuigend uit het nuffige folkhoekje" (...) "aan deze frisse, rootsy popplaat wil Suzanne Vega wellicht al te graag een puntje zuigen" (***)
Gunter Jacobs, P-Magazine, 28.01.2014

"Respect voor neeka. In tijden waarin vaak ingezet wordt op jonge, nieuwe snoepjes houdt ze al vijf platen stand. De high rotation airplay op Radio 1 is haar gegund. Joni Mitchell zal wel altijd een inspiratiebron blijven maar net als pakweg Cat Power op ‘Sun’ slaagt neeka er dankzij de samenwerking met producers Niek Meul (Das Pop) en Bent Van Looy (enkel ‘Sit W You’) in ook actueel te klinken. Het knappe stemgeluid, het oor voor goede (pop)songs, de steun van Float Fall (de hippe sfeerafsluiter ‘Winter’) en Geppetto & The Whales (backings op het epische ‘No Not Tonight’) en een baslijn van monsieur Paul van Triggerfinger (‘I Don’t Need A Lover’) zorgen voor de finishing touch van een meer dan degelijke plaat."
Bram Vermeersch, RifRaf #252, februari 2014, p.22